Home

Брат и сестра си докарват по $30,000 на месец от копаене на криптовалути

03.09.2021 8:17 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Брат и сестра си докарват по $30,000 на месец от копаене на криптовалути

Четиринадесетгодишният Ишаан Тхакур и сестра му, 9-годишната Аня, прекараха лятото си в изграждането на доходоносен бизнес за добив на криптовалута.

Започнахме, защото искахме да научим нещо ново за технологиите – и също така да спечелим малко пари“, казва Ишаан пред ‘Make It‘ на CNBC.

Всеки месец двете деца са правили по над $30 000, добивайки три дигитални монети: Биткойн (BTC), най-голямата криптовалута по пазарна капитализация; Етериум (ETH); и Ravencoin (RVN), алткойн от топ 100 монетите, казва Ишаан.

За да направят това, Ишаан и Аня, които живеят във Фриско, Тексас, трябваше да се научат как да копаят, което не е малко постижение. Когато копаете, за да печелите криптовалути като Биткойн и Етериум, сложните компютри са програмирани да се конкурират за решаване на трудни пъзели, за да валидират транзакциите.

Криптодобивът е точно като добив на злато или диаманти“, казва Ишаан.

“Вместо да използвате лопати, вие копаете с компютри. Вместо да намерите парче злато или диамант в мината, вие откривате криптовалута.”

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Колко Биткойн държат институционалните инвеститори?

След като гледа видеоклипове в YouTube и търси в интернет, през април Ишаан преобразува своя Alienware, популярен геймърски компютър, в платформа за добив на Етериум. (Той направил това, като използвал графичната карта, която може да извърши голям обем изчисления за добив.)

Братът и сестрата са започнали с ETH, защото добивът на Биткойн може да бъде особено труден. С ограниченото предлагане и нарастващото търсене конкуренцията при добив на BTC може да бъде по-силна.

През първия ден направих $3“, казва Ишаан.

За да направят бизнеса официален, младежите създават своя собствена криптодобивна компания Flifer Technologies с помощта на баща си Маниш Раж на 30-ти април.

Толкова ни хареса, че започнахме да добавяме още процесори [или чипове] и спечелихме $1,000 през първия ни месец [май]“, казва Ишаан.

Доходите на двамата са продължили да се увеличават и до края на юли те са могли да си позволят да купуват оборудване, като графични карти Antminers и Nvidia RTX 3080-Ti, за да започнат да добиват BTC и RVN. 

Бащата прогнозира, че през септември се очакват печалби от около $36,000.

Можем да обработваме малко над 10 милиарда алгоритми на Етериум в секунда“, казва Ишаан.

Освен че е много сложен, добивът със сигурност не е евтин, тъй като изисква скъпо оборудване, много енергия и компютърна мощ.  

Ишаан и Аня например имат над 97 процесора, които баща им Радж, бивш инвестиционен банкер, лично е финансирал със заем.

Бащата отказва да разкрие точната сума на заема. Недостигът на компютърни чипове в световен мащаб направи намирането на оборудване много по-трудно, което тласна цените нагоре.

Ишаан и Аня използват предимно Nvidia RTX 3090 и всяка една карта може да струва около $2,500 до $3,000 за покупка.

Въпреки че у дома си момчето и момичето казват, че използват “100% възобновяема енергия за копаене“, те също наемат център за данни в Далас, Тексас. Като цяло, както за дома, така и за центъра за данни, сметката за електричество струва малко под $3,000 на месец, казва Ишаан.

Преместихме се от гаража ми заради твърде много топлина и шум. Сега използваме гаража само за изграждане и тестване на майнинг ригове. Когато са готови, ги преместваме в професионален, климатизиран център за данни в центъра на Далас.

Ишаан и Аня успяха да “разширят” дейността си по време на лятната ваканция, но, гледайки напред, се надяват да продължат да развиват бизнеса си и да го балансират с училището. С печалбите си те планират да реинвестират в бизнеса си.

И Ишаан и Аня искат да учат медицина и да станат лекари. Въпреки това им остават няколко години до тогава – в края на краищата Ишаан е само първокурсник в гимназията, а Аня е четвъртокласничка в началното училище.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за цената на златото през 2025 г. от JPMorgan и Bank of America

Седем големи финансови институции, сред които JPMorgan Chase и Bank of America, очакват златото да достигне нови върхове до 2025 г.

05.10.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Добивът на Биткойн може да помогне за стабилизирането на енергийните мрежи според Hive

Взаимодействието с регулаторните органи е от съществено значение за индустрията за добив на Биткойн (BTC).

05.10.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Кредиторите на FTX от еврозоната са готови за получаване на дължимите суми

Кредиторите на FTX в еврозоната ще получат плащания в евро въз основа на цените при затваряне на пазара през 2022 г., плюс такси за обработка в размер до 30%.

05.10.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Главният изпълнителен директор на Solana критикува на администрацията на Байдън

Анатолий Яковенко, главен изпълнителен директор и съосновател на „Solana“, открито отправи критики към администрацията на Байдън, особено по отношение на неуспеха ѝ да насърчи създаването на работни места.

05.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.