Home

Драстичен ръст на инвестициите в криптовлути и блокчейн

14.08.2021 10:56 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Драстичен ръст на инвестициите в криптовлути и блокчейн

Един от най-големите одитори в света казва, че институционалните инвеститори влагат „значителни суми“ в блокчейн и криптовалути през първата половина на 2021 г.

В нов доклад KPMG споделят, че нарастващото участие на институционалните инвеститори е част от широко разпространеното повишаване на осведомеността за крипто активите и индустрията на дигиталните активи като цяло.

С развитието на сектора на блокчейн и криптовалутите расте и естеството на неговите инвеститори. През първото полугодие на 2021 г. значително количество институционални пари се вливат в крипто пространството, подчертавайки разширяването на инвеститорската база.

Информираността и познанията на инвеститорите в сектора нарастват, като сега инвеститорите имат много по-добро разбиране не само за крипто активите, но и за оперативната и процедурна страна на крипто – от попечителство и съхранение до конкурентоспособността и зрелостта на доставчиците на услуги.

От счетоводната фирма твърдят, че през първата половина на 2021 г. общите глобални инвестиции в блокчейн и крипто са достигнали $8.7 милиарда. Тази цифра е повече от два пъти над $4.3 милиарда в инвестиции, направени в пространството през 2020 г., и надвишава годишния рекорд за всички времена, поставен през 2018 г., според KPMG.


Инвестициите в блокчейн и криптовалутите се повишиха драстично през първата половина на миналата година, като бяха повече от два пъти над нивото, наблюдавано през 2020 г., и надминаха предходния годишен рекорд за 2018 г.

$7.2 милиарда са инвестирани в крипто пространството през 2018 г., според KPMG.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ПСЖ ще плати на Меси и в криптовалута

Счетоводната къща, която е част от т.нар. “Голяма четворка” казва още, че участието на рисков капитал е било значително през първата половина на тази година, като различни крипто стартъпи успяват да наберат деветцифрени суми.

VC инвестициите бяха много силни в блокчейн и крипто пространството. Множество компании набраха стотици милиони в кръгове на финансиране, включително BlockFi ($350 милиона), Paxos ($300 милиона), Blockchain.com ($300 милиона) и Bitso ($250 милиона).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Cardano ще се срещне с президента на Аржентина

Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano, ще се срещне с президента на Аржентина Хавиер Милей през октомври, за да обсъди ролята на блокчейн в оформянето на бъдещите икономики.

19.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ще има ли други понижения на лихвите от страна на Фед?

На 18 септември Федералният резерв на САЩ направи забележителен ход, намалявайки лихвените проценти с 50 базисни пункта, с което постави началото на нов цикъл на облекчаване.

19.09.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Стабилността на цената на Биткойн е от решаващо значение за миньорите

Биткойн миньорите може да отчетат GAAP нетна печалба през това тримесечие, ако цената на Биткойн остане над $62,000 до края на месеца.

19.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance отчита 40% ръст на институционалните инвеститори

Според главния изпълнителен директор Ричард Тенг интересът към Binance от страна на институционални и корпоративни инвеститори рязко се е увеличил с 40% през тази година.

19.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.