НАЧАЛО Финтех

Robinhood нараства с цели 81% през втория ден на търгуване

05.08.2021 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood нараства с цели 81% през втория ден на търгуване

Акциите на Robinhood отново се повишиха значително.

Продължава бурното рали в акциите на приложението за търговия. Търговията беше спряна поради волатилност няколко пъти.

Акциите на Robinhood (HOOD) докоснаха $85 в един момент, 81% печалба спрямо затварянето във вторник, и доведоха печалбата си през седмицата до повече от 140%.

Акциите на Robinhood компенсираха слабия си дебют на Nasdaq миналата седмица. Те отвориха в четвъртък при $38 за акция, което е най-ниският край на предлагания диапазон, като след това паднаха с 8% в първия си ден и до голяма степен се търгуваха под тази цена до вторник, когато направиха печалби от над 24%.

Не е ясно какво точно повишава акциите в сряда, но във вторник Кати Ууд от ARK Invest закупи 89,622 акции на HOOD в ARK Fintech Innovation ETF, позиция на стойност приблизително $4,2 милиона въз основа на цената на затваряне на Robinhood от $46,80. Позицията бе добавена към приблизително 3,15 милиона акции, които Ууд купи от Robinhood след дебюта на компанията миналата седмица.

Изглежда, че ARK Investments е взела голям дял и изглежда, че търговците на дребно също се включват”, каза Джон Хегърти от Atlantic Equities.

Не е нормално акциите на компания с такъв размер да се движат толкова бързо. Мисля, че това би отблъснало институционалните инвеститори”, добави Хегърти, който все още смята, че има много стойност в платформата.

Robinhood също привлича вниманието на инвеститорите на дребно, които обслужва. Спекулативната активност избухна тази година, тъй като дневните трейдъри успяха да създадат огромни шорт скуизове в имена като GameStop и AMC Entertainment, които нанесоха щети на продавачите и предизвикаха нестабилност на целия пазар. Robinhood изглежда като основен вход към т. нар. меме акции.

HOOD е номер едно в Swaggy Stocks, тракера на акции на WallStreetBets, което означава, че има повече от 700 споменавания в популярната Reddit група. Robinhood беше и най-търгуваната акция на Fidelity в сряда сутринта.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Председателят на SEC настоява за повече правомощия за регулиране на криптовалутите

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.