НАЧАЛО Регулации

Председателят на SEC настоява за повече правомощия за регулиране на криптовалутите

АВГ. 4, 2021 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Председателят на SEC настоява за повече правомощия за регулиране на криптовалутите

Във вторник председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ Гари Генслер призова Конгреса да разшири правомощията на агенцията да регулира търговията с криптовалути.

В момента просто нямаме достатъчно защита на инвеститорите в крипто. Честно казано, по това време това е Дивия Запад”, каза Генслер в реч пред Форума за сигурност на Аспен във вторник.


През последните няколко години токените и платформите за криптовалути процъфтяват, тъй като финансовите регулатори на САЩ се борят за разработването и прилагането на новата технология.


Миналия декември FinCEN предложи нови разпоредби, за да улесни федералното правителство да проследява транзакции с Биткойн в един от малкото ходове за наблюдение на пазара.


Но докато другите пазари на ценни книжа се контролират директно от федералните регулатори, няма единен регулатор, който да отговаря за надзора на криптовалутите като финансов пазар.


Изявленията на Генслер във вторник бяха едни от най-ясните, които той направи по отношение на мисленето си за криптовалутата. Законодатели като сенатор Елизабет Уорън призоваха регулаторните органи като Генслер да ограничат пазара. 


Тези регулаторни пропуски застрашават потребителите и инвеститорите и подкопават сигурността на нашите финансови пазари”, пише Уорън в писмо до Генслер миналия месец.


Във вторник председателят на SEC отговори, като призова Конгреса да предостави на агенцията допълнителни правомощия.


Ако не решим тези проблеми, притеснявам се, че много хора ще бъдат наранени”, заяви той.


В неделя двупартийна група от преговарящи в Сената постигнаха сделка за инфраструктурен пакет за $1 трилион, който включваше крипто сферата. По-конкретно, законопроектът включва промени, които биха определили някои играчи на пазара като “брокери”. Това дава на IRS способността да упражнят по-голям контрол върху тях. От вторник езикът е променен, за да облекчи опасенията на крипто общността, според The ​​New York Times.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Американската Блокчейн Асоциация се бори срещу нови крипто регулации

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света