Home

Индия ще използва Етериум за дипломни сертификати

27.07.2021 21:45 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индия ще използва Етериум за дипломни сертификати

Правителството на Махаращра наскоро обяви партньорство с индийския блокчейн стартъп LegitDoc за внедряване на система за удостоверяване, базирана на Етериум, за предоставяне на дипломни сертификати, които не могат да бъдат фалшифицирани.

Поради растежа на фалшифицирането на документи в Индия, Държавният съвет за развитие на уменията на Махаращра (MSBSD) се противопоставя на индийската крипто забрана като решава да използва публичен блокчейн, базиран на Етериум. Изпълнителният директор на LegitDoc – Нийл Мартис подчерта, че докато сертификатите се проверяват с традиционните методи, MSBSD ще започнат да използват само дигитален начин за проверка на всички заявки от следващата година.

Проявявайки интерес от други местни власти, Мартис добави:

Имаме активна работна поръчка от правителството на Карнатака (Департамент по информационни технологии и биотехнологии). Водим разговори с правителството на Телангана (отдел за училищно образование) и отдел за висше и техническо образование на Махаращра, за да приложим LegitDoc за тяхната ученическа общност.

Основните институции, като Националния технологичен институт (Сураткал) и Университета Ашока, водят преговори за прилагане на подобно решение за противодействие на продължаващата фалшификация на документи, каза Мартис.

ПРОЧЕТИ ОЩЕДиректорите на Tether обвинени в предполагаеми банкови измами

Партньорството с LegitDoc поставя Индия сред първите, които прилагат система за електронно управление за образование редом до Масачузетския технологичен институт (MIT), Малта и Сингапур.

Позовавайки се на способността на блокчейн за ограничаване на измамите, свързани с фалшифициране на документи, председателят на MSBSD – д-р Анил Джадхао посочи:

През последните 10 години се наблюдава непрекъснато увеличаване на фалшифицирането на издадени от правителството документи, което е причинило огромни финансови и репутационни загуби за заинтересованите страни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Кой блокчейн проект е водещ в развитието на гейминг сектора?

Според компанията за крипто анализи Santiment блокчейнът от първи слой MultiversX (EGLD) е начело на развойната дейност в сектора на игрите с дигитални активи.

06.10.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

VanEck разкри кои блокчейни са се справили добре през септември

Монолитните блокчейни, които интегрират различни слоеве в една архитектура, са показали силни резултати през септември, според доклад на VanEck.

05.10.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Ripple влиза в партньорство за създаване на решение за трансгранични плащания

Ripple обяви партньорство с бразилската крипто борса Mercado Bitcoin за стартиране на решение за трансгранични плащания.

03.10.2024 21:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Koй крипто протокол доминира в блокчейна на Base в момента?

Base, мрежата от втори слой на Етериум, достигна $2 милиарда, отбелязвайки петкратно увеличение на потребителските депозити от началото на годината.

03.10.2024 20:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.