НАЧАЛО Други

21 адвокати се подготвят за делото на SEC срещу Ripple

14.01.2021 19:25 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
21 адвокати се подготвят за делото на SEC срещу Ripple

Двадесет и един адвокати се готвят да се борят със съдебния иск на Комисията по ценни книжа и борси срещу Ripple и двама от нейните ръководители.

Четирима адвокати представляват Брад Гарлингхаус, изпълнителен директор на компанията, четирима представляват съоснователя Крис Ларсен, а други 13 работят за самата компания, според съдебни документи.

SEC твърди, че Ripple са продали незаконно XRP като нерегистрирана ценна книга при стартирането си и поддържа тезата, че дигиталния актив е ценна книга и до днес.

Във вторник комисията съобщи, че Марк П. Бергер, изпълняващ длъжността директор на Отдела за изпълнение на SEC, ще напусне този месец.

Бергер се присъединява към агенцията през 2017 г. и е назначен за заместник-директор на отдела за изпълнение през август.

В допълнение към Ripple, Бергер предприе действия срещу Robinhood, Credit Suisse Securities, Нюйоркската фондова борса, JP Morgan Securities, Deutsche Bank AG, Herbalife Nutrition, Stryker Corp, General Electric, Hertz и Telegram Group, наред с други.

Множество новинарски доклади показват, че новоизбраният президент Джо Байдън вероятно ще избере Гари Генслер за следващия председател на SEC.

Бившият председател на Комисията за търговия със стокови фючърси по-рано каза, че може да се твърди, че XRP има характеристиките на ценна книга.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изтокът трупа огромни количества злато – Китай е начело

Милиардерът инвеститор Дейвид Айнхорн обсъди увеличеното търсене на злато на Изток, като го приписа на централните банки, институционалните фондове и инвеститорите на дребно.

01.05.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Китайските износители бягат от собствената си валута, а не от долара

Китай е изправен пред предизвикателства, тъй като валутата му – китайският юан – се бори да не изостава от засилващия се щатски долар.

01.05.2024 8:00 2 мин. четене

Инфлацията е сериозна заплаха и хората я подценяват значително – Питър Шиф

На фона на нарастващите опасения относно инфлацията, американският икономист Питър Шиф критикува онези, които омаловажават нейното значение, като твърди, че дори тези, които я признават, не успяват да разберат пълното й въздействие.

01.05.2024 6:30 1 мин. четене

Съдът одобри споразумението за $450 милиона между FTX и Voyager Digital

Съдия, одобряващ длъжници, представляващи несъществуващата борса за криптовалути FTX, финализира значително споразумение на стойност $450 милиона с Voyager Digital, друга фалирала фирма.

01.05.2024 5:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.