НАЧАЛО Биткойн Алткойни

SEC ще съди Ripple заради XRP

ДЕК. 22, 2020 10:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC ще съди Ripple заради XRP

Ripple ще бъде съден от SEC за предполагаема продажба на нелицензирани ценни книжа под формата на XRP токени, според Fortune.

 

Изпълнителният директор на Ripple Брад Гарлингхаус предприе необичаен ход да публикува в Twitter, за да изглади въпроса пред общественото мнение.


Биткойн и Етериум са избегнали SEC поради децентрализирания си характер. Въпреки това, XRP, токенът, свързан с Ripple, отдавна е критикуван от някои членове на крипто общността като силно централизиран. 


Ripple поддържа ескроу сметка с около 50 милиарда XRP, или около половината от общото предлагане, което техническият директор Дейвид Шварц твърди, че е "подарено“ от създателите на третата по големина криптовалута.


Въпреки съдебни дела и грубо разделяне между първоначалните основатели, Ripple оцеля, за да се превърне в една от най-богатите компании на финтех индустрията, с резерв - главно в XRP -, който теоретично може да струва почти 25 милиарда долара, дори след драматичните 13,5% спад в цената на криптовалутния токен след новината за потенциалното съдебно дело.


Източник с връзки с Ripple каза следното,


Няма начин [XRP] да не е ценна книга.


Ripple публикува на уебсайта си документ, в който обяснява позицията си, твърдейки, че „Като се твърди, че разпределението XRP от страна на Ripple са инвестиционни договори, като същевременно се поддържа тезата, че Биткойн и Етериум не са ценни книжа, Комисията избира кои виртуални валути са 'победители' и кои са 'губещи', унищожавайки базираната в САЩ, благоприятна за потребителите иновация."


Компанията продължи да твърди, без доказателства, че Биткойн и Етериум са "две контролирани от Китай виртуални валути, за които SEC е заявила, че не са ценни книжа“ и че "Иновациите в криптовалутната индустрия ще бъдат напълно отстъпени на Китай“, ако потенциалното дело на SEC бъде успешно.


Според Fortune, както Гарлингхаус, така и съоснователят Крис Ларсен, чието общо богатство се оценява на $13 милиарда, се очаква да бъдат посочени като ответници по евентуалния иск.


Въпреки че Гарлингхаус заяви, че Ripple ще продължи да процъфтява дори XRP да се определеи като ценна книга, наскоро компанията твърди, че търси ново седалище извън Съединените щати, твърдейки, че липсата на регулаторна яснота я принуждава.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Алткойн сезонът на 2021 година тепърва започва

2021 г. досега беше вълнуваща година на пазара на криптовалути. За първи път в историята видяхме капитализацията на всички токени да надхвърли $1 трилион.И макар че голяма част от тях от това е свърза...
ЯНУ. 25, 2021 19:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi пазарът отново в изключителен подем

Пазарната капитализация е текущата цена на актива, умножена по общото му предлагане - показател, който ви позволява да сравнявате множество монети, които имат различно предлагане. С други думи, това о...
ЯНУ. 25, 2021 15:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Polkadot е най-горещата криптовалута в Китай?

И двата проекта имат вдъхновяващи чуждестранни - по-специално бели лидери - които посещават китайските блокчейн конференции и коктейлни партита. Това е знаичтелно, защото някои от китайските измамници...
ЯНУ. 25, 2021 14:30 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум стига $1,500 - $2,600 на хоризонта?

Впоследствие бяха направени доста екстравагантни прогнози за цените от някои от най-големите гласове в бранша. Преди няколко часа определени борси, включително Binance, отчетоха най-високите си ц...
ЯНУ. 25, 2021 11:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света