НАЧАЛО Биткойн

Поредната голяма компания инвестира в Биткойн

17.12.2020 16:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредната голяма компания инвестира в Биткойн

Към големите компании с разпределение на Биткойн се присъедини базираният във Великобритания мениджър на активи Ruffer Investment след покупка на стойност $15 милиона.

Ruffer Investment, базиран в Лондон мениджър на активи с $27 милиарда долара в AUM (активи под управление), е поредната голяма компания, която купува значително количество Биткойн. Компанията е отпуснала 2,5% от портфолиото си на един от своите фондове, което се превръща в покупка на BTC на стойност около $15 милиона.

Великобритански мениджър на активи заменя злато с BTC

През последните няколко месеца криптовалутната общност широко обсъжда, че някои институции са взели средства от инвестиции в злато и са ги разпределили в Биткойн. Докато повечето от тях си оставаха спекулации в най-добрия случай, скорошна инвестиция, оповестена от Ruffer, може да бъде първото съществено доказателство.

Базираният в Обединеното кралство мениджър на активи заяви, че мултистратегическият фонд на Ruffer е разпределил 2,5% от портфолиото си в Биткойн. Според някои прогнози фондът разполага с $620 милиона в активи под управление. Следователно инвестицията на BTC би била равна на над $15 милиарда.

Компанията класифицира покупката на Биткойн като “отбранителен ход” и отбеляза, че е намалила излагането си на злато. Въпреки това, Ruffer все още има значително по-голяма позиция в благородния метал.

Виждаме това като малка, но мощна застрахователна полица срещу продължаващата девалвация на основните световни валути. Биткойн разнообразява (много по-големите) инвестиции на компанията в злато и свързаните с инфлацията облигации и действа като хеджиране на някои от паричните и пазарните рискове, които виждаме.

Започва да става по-комплексно

Инвестицията на Ruffer в Биткойн е последното подобно развитие за последните няколко месеца. Може би най-голямото, което също служи като катализатор преди няколко месеца, дойде от гиганта за бизнес разузнаване, регистриран на NASDAQ – MicroStrategy.

Базираната в САЩ компания от Вирджиния направи три големи покупки на стойност милиони долари. Освен това наскоро фирмата завърши предлагане на т.нар. старши дълг за $650 милиона и планира да използва средствата за друга покупка на BTC. Ако MicroStrategy наистина продължи с него, инвестицията на компанията в Биткойн може да се увеличи до над $1 милиард.

Square на Джак Дорси последва примера. Компанията за финансови услуги, насочена към по-малкия бизнес, купи BTC на стойност $50 милиона в началото на октомври.

Гигантът от Уолстрийт Guggenheim Partners подадe документ до Комисията по ценни книжа и борси (SEC), търсейки одобрение за закупуване на до $500 милиона в BTC чрез един от неговите фондове.

Водещият мениджър на активи за криптовалути, Grayscale, също се радва на масивен приток през 2020 г. Биткойн тръстът на компанията е виждал последователни рекордни разпределения от страна на институционални клиенти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

БРИКС: Трябва да сме готови за срив на световната финансова система според представител на МВФ

Миналия петък руският представител в Международния валутен фонд Алексей Можин предупреди, че страните от БРИКС трябва да се подготвят за евентуален срив на долара и международната парична система.

08.05.2024 18:00 2 мин. четене

Аржентина ще добива Биткойн по иновативен начин

Операциите по добив на Биткойн се разширяват в световен мащаб, подхранвани от непрекъснатия ръст на хеширащата мощност и значението на тази дейност за мрежата на BTC.

08.05.2024 15:00 2 мин. четене

Разкриха нов Биткойн портфейл на правителството на САЩ – ето колко държат

Инвеститорите проявяват голям интерес към Биткойн (BTC) и алткойн портфейлите на големи корпорации, чиито действия могат значително да повлияят на цената на BTC чрез техните покупки, продажби или други транзакции.

08.05.2024 13:00 1 мин. четене

Възходящият тренд на Биткойн (BTC) става все по-очевиден

Известен крипто трейдър смята, че неотдавнашната корекция е позволила на Биткойн (BTC) да установи последната база на многомесечния си параболичен възход.

08.05.2024 9:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.