НАЧАЛО Биткойн

Устойчивият добив на Биткойн (BTC) стига 59.5%

20.07.2022 12:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Устойчивият добив на Биткойн (BTC) стига 59.5%

Съветът за добив на Биткойн сподели актуализация за дела на възобновяема енергия, използвана от мрежата на най-голямата криптовалута.

Съветът, който е глобален форум от компании от Биткойн индустрията, проведе проучване за второто тримесечие (Q2) на 2022 г.


Разглеждайки 50% от данните на глобалната Биткойн мрежа, докладът стига до извода, че участвалите в проучването използват 66.8% възобновяема енергия при добива на BTC. Предполага се, че мрежата на най-голямата криптовалута използва около 59.5% възобновяема енергия, като се увеличи с 6% от Q2 2021 г. до Q2 2022 г. Според данните на съвета, с разрастването на мрежата, тя ще става все по-ефикасна.


Това е петият тримесечен доклад на форума, който бе основан през май 2021 г. с подкрепата на най-големите компании за добив, както и Майкъл Сейлър.


Сейлър каза следното в доклада:


През второто тримесечие на 2022 г. хашрейтът и свързаната с него сигурност на мрежата на Биткойн се подобриха със 137% на годишна база, докато потреблението на енергия се увеличи само с 63%. 

Наблюдавахме 46% увеличение на ефективността на годишна база, което се дължи на напредъка в полупроводниковата технология, бързото разрастване на добива в Северна Америка, изхода от Китай и приемането в световен мащаб на устойчива енергия и съвременни техники за добив на Биткойн.
” – каза г-н Сейлър.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: XRP е ‘боклук’, твърди Питър Бранд

Дарин Файнщайн, съосновател на Core Scientific и BMC, заяви доклада: 


“Хашрейтът на членството в BMC се увеличи от 37 EH при създаването му до 108 EH през второто тримесечие на 2022 г. Само за една година BMC вече представлява 50.5 % от глобалната мрежа за добив на Биткойн с членове, разположени на 5 континента. 

… важно е светът да получи реалните факти за количеството използвана енергия и отделените въглеродни емисии от Мрежата на Биткойн.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да спадне до $40,000 преди да възобнови възхода си

Известният трейдър Питър Бранд, известен със своя опит във финансовите пазари, предложи уникална гледна точка за потенциалната траектория на Биткойн след неотдавнашен спад на пазара.

02.05.2024 1:30 1 мин. четене

Алткойните могат да се сринат с 40% срещу Биткойн през следващите месеци

Понастоящем крипто пазарът се бори с мечи настроения, които се изостриха от изходящите потоци от Биткойн ETF-ите, възлизащи на $162 милиона, точно преди заседанието на FOMC.

01.05.2024 22:30 2 мин. четене

Април беше най-лошият месец за Биткойн от срива на FTX насам

Биткойн отбеляза най-значителния си месечен спад след срива на империята FTX, докато вълнението около американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за водещия дигитален актив намалява.

01.05.2024 20:00 1 мин. четене

Coinbase интегрира Lightning мрежата на Биткойн

Coinbase обяви официалната си интеграция с Lightning мрежата на Биткойн – ход, с която компанията гарантира бързи и евтини транзакции с BTC за своите потребители.

01.05.2024 18:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.