НАЧАЛО Биткойн

Устойчивият добив на Биткойн (BTC) стига 59.5%

юли 20, 2022 12:56 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Устойчивият добив на Биткойн (BTC) стига 59.5%

Съветът за добив на Биткойн сподели актуализация за дела на възобновяема енергия, използвана от мрежата на най-голямата криптовалута.

Съветът, който е глобален форум от компании от Биткойн индустрията, проведе проучване за второто тримесечие (Q2) на 2022 г.


Разглеждайки 50% от данните на глобалната Биткойн мрежа, докладът стига до извода, че участвалите в проучването използват 66.8% възобновяема енергия при добива на BTC. Предполага се, че мрежата на най-голямата криптовалута използва около 59.5% възобновяема енергия, като се увеличи с 6% от Q2 2021 г. до Q2 2022 г. Според данните на съвета, с разрастването на мрежата, тя ще става все по-ефикасна.


Това е петият тримесечен доклад на форума, който бе основан през май 2021 г. с подкрепата на най-големите компании за добив, както и Майкъл Сейлър.


Сейлър каза следното в доклада:


През второто тримесечие на 2022 г. хашрейтът и свързаната с него сигурност на мрежата на Биткойн се подобриха със 137% на годишна база, докато потреблението на енергия се увеличи само с 63%. 

Наблюдавахме 46% увеличение на ефективността на годишна база, което се дължи на напредъка в полупроводниковата технология, бързото разрастване на добива в Северна Америка, изхода от Китай и приемането в световен мащаб на устойчива енергия и съвременни техники за добив на Биткойн.
“ – каза г-н Сейлър.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: XRP е ‘боклук’, твърди Питър Бранд

Дарин Файнщайн, съосновател на Core Scientific и BMC, заяви доклада: 


„Хашрейтът на членството в BMC се увеличи от 37 EH при създаването му до 108 EH през второто тримесечие на 2022 г. Само за една година BMC вече представлява 50.5 % от глобалната мрежа за добив на Биткойн с членове, разположени на 5 континента. 

… важно е светът да получи реалните факти за количеството използвана енергия и отделените въглеродни емисии от Мрежата на Биткойн.“

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

Близо 78% от общото предлагане на Биткойн в обращение е неликвидно, според данни на Glassnode, като по-малко от 22% от всички добити BTC сменят собствениците си.

декември 2, 2022 7:09 1 мин. четене

Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн

Основателят на Gokhshtein Media, Дейвид Гохщайн каза, че в момента би избрал Етериум (ETH) пред Биткойн (BTC) само поради възвръщаемостта.

декември 2, 2022 6:04 1 мин. четене

Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза

Крипто стратегът, който прогнозира мечия пазар през 2018 г., твърди, че двата най-големи криптоактива се подготвят за периоди на възход.

декември 1, 2022 7:27 1 мин. четене

ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) отправиха остри (и неоснователни) критики към Биткойн (BTC).

декември 1, 2022 6:09 1 мин. четене