НАЧАЛО Други

SEC сами си противоречат, според директора на Ripple

26.06.2022 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC сами си противоречат, според директора на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs обвини Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) в прилагане на непоследователни политики спрямо различните участници в крипто пространството.

Докато говори по време на технологичната конференция Collision в Торонто, Гарлингхаус каза, че SEC е приложила противоречива тактика, когато е одобрила S-1 на първичното публично предлагане (IPO) на Coinbase.

Гарлингхаус твърди, че SEC си е противоречала, защото по това време водещата американска криптоборса е предлагала XRP – дигитален актив, за който SEC съди Ripple, твърдейки, че XRP е нерегулирана ценна книга.

Когато Coinbase стана публична, което наистина не беше толкова отдавна, Coinbase търгуваше с XRP. Те дадоха възможност на потребителите и предприятията да търгуват с XRP.

Комисията по ценни книжа и фондови борси трябваше да одобри техния S-1, за да може Coinbase да стане публична. Изглежда, че сега, когато ни съдят, Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) зае позицията: “Хей, XRP е ценна книга и винаги е била такава”.

Но те одобриха публичното излизане на Coinbase, въпреки че Coinbase не е регистриран брокер-дилър. Така че тук има противоречия на SEC, която почти не знае лява ръка ли е или дясна (в рамките на собствената си организация).

Гарлингхаус твърди, че според него повечето участници в сферата на криптовалутите са готови да играят по правилата и затова е важно правителството да прилага ясни и последователни регулаторни политики във всички области.

Първото нещо, за което се сещам, е, че може би трябва да бъде по-ясно регулирана. Мисля за последователност.

Едно от предизвикателствата за всяка крипто компания в момента е, че не е ясно къде са правилата. Имате някои примери, в които регулаторите преследват компании, а след това гледате друга компания, която прави почти същото нещо и не казва нищо.

Последователност, така че всеки да има твърд набор от правила, които да следва. Мисля, че огромното мнозинство от хората в крипто индустрията искат да играят по правилата. Нека просто да сме наясно какви са правилата.

Нека бъдем напълно ясни за това какво се опитваме да регулираме.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 
Binance разглежда до 100 нови сделки по време на спада

Главният изпълнителен директор завърши, като предупреди, че когато правителството определя политиката чрез правоприлагане, а не на законодателство, в крайна сметка то не позволява на потенциалните иновации да видят бял свят.

Смятам, че е много ясно, че вместо да се потруди за определянето на нов набор от ясни правила, нов набор от ясни разпоредби, както от SEC, така и от правителството на САЩ като цяло, SEC вместо това реши: “Хей, ще регулираме чрез правоприлагане”, което не е ефикасно и наистина задушава иновациите в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Япония ще използва блокчейн, за да защитава рядка порода кучета

Акита ину, произхождащ от северния японски регион Акита, е световноизвестен. За да се справи с нарастващата загриженост относно автентичността на документите за произход и проблема с изгубените сертификати, Дружеството за опазване на кучешката порода се насочва към съвременни решения.

30.04.2024 21:30 2 мин. четене

Цените на златото спадат – каква е причината?

След три последователни месеца на повишение цените на златото отбелязаха спад днес, като се понижиха до около $2,308 за тройунция.

30.04.2024 20:00 1 мин. четене

Цените на петрола спадат на фона на вероятността за мирни преговори между Израел и Хамас

Цените на петрола се понижиха в понеделник, тъй като вниманието се насочи към намаляване на геополитическото напрежение на фона на съобщенията за потенциални преговори за прекратяване на огъня между Израел и Хамас.

30.04.2024 19:30 1 мин. четене

Генеративният AI и как той променя бизнесите в Африка

Скорошно проучване подчертава все по-широкото внедряване на генеративен изкуствен интелект (GenAI) от големите корпорации в Южна Африка, което бележи значителна промяна в бизнес пейзажа на страната.

30.04.2024 18:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.