НАЧАЛО Регулации

Забраната за добив на крипто в Ню Йорк привлече сериозни критики

06.06.2022 13:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Забраната за добив на крипто в Ню Йорк привлече сериозни критики

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин и съоснователят на Coin Metrics Ник Картър наскоро се противопоставиха на неотдавнашното решение за забрана на копаене в щата Ню Йорк.

Те се опряха на аргумента, че не е добре правителствата да решават какво е подходяща употреба на електроенергията.

Картър сподели, че забраната на Ню Йорк за копаене на криптовалути директно контролира какво представлява правилното използване на властта. Той намекна, че това е злоупотреба с власт и каза:

“Та Ню Йорк вече регулира съдържанието на център за данни и забрани тип сметка (sha-256 хеш функции). Те директно контролират какво конституира адекватна употреба на мощност.”

Кандидатът за Сената на САЩ Брус Фентън възрази срещу решението на Ню Йорк и каза, че никое правителство няма право да казва на хората кой софтуер да изпълнява.

Както CryptoDnes отрази, сенатът на Ню Йорк прие законопроекта поради опасения за околната среда с аргумента, че емисиите на парникови газове, създадени от крипто копаене, ще навредят непоправимо на спазването на Закона за лидерство в климата и защита на общността в нарушение на държавното законодателство.

Противниците обаче не вярват, че тази забрана служи посочената екологична цел.

Бутерин цитира туита на Фентън, в който казва, че подкрепя намаляването на газовите емисии в името на околната среда. Забраната за копаене на криптовалути обаче не изпълнява целта си.

Картър също така твърди, че опасенията за околната среда са само параван, тъй като държавата е взела някои противоречиви решения. Картър сподели:

НЕ ПРОПУСКАЙ: Топ анализатор споделя какво да очакваме от Биткойн в близките седмици

Добивът на Биткойн консумира близо 110 терават-часа енергия годишно, което оказва влияние върху околната среда. Много видни фигури протестираха срещу негативните последици.

Бутерин, например, реши да превключи Етериум от енергоемки PoW към PoS. От друга страна, Илон Мъск се застъпи за използването на устойчиви енергийни източници като слънчева енергия за добив на BTC.

Потреблението на устойчива енергия в индустрията за добив на Биткойн се е увеличило с приблизително 59% миналата година и достигна около 58.4% през първото тримесечие на 2022 г.

Към януари 2022 г. САЩ представляват 37.84% от средния месечен хешрейт при копаене на Биткойн. Ню Йорк произвежда 9.77% от този брой всеки месец. Освен това минната дейност в Ню Йорк е предимно устойчива, твърди Картър.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Великобритания вече може да иззема и замразява криптовалути

На 26 април Обединеното кралство въведе нови закони, с които предостави разширени правомощия на правоприлагащите органи и им даде възможност да “конфискуват, замразяват и демонтират” активи в криптовалута.

28.04.2024 17:00 2 мин. четене

Русия обмислят промени в законите за копаенето на криптовалути

Предложеният в Държавната дума на Русия законопроект за добива на криптовалути отразява нарастващата тенденция в световен мащаб за регулиране на крипто сферата.

27.04.2024 17:00 2 мин. четене

Ще отмени ли Китай забраната за Биткойн?

Китай, който преди беше известен със строгата си позиция по отношение на криптовалутите, изглежда преразглежда подхода си към Биткойн.

27.04.2024 9:00 1 мин. четене

Канада съди Binance за нарушаване на законите за ценни книжа

Binance, известната крипто борса, е изправена пред ново правно предизвикателство в Канада, тъй като е подложена на нов колективен иск. Ищците твърдят, че Binance е нарушила местните разпоредби за ценни книжа.

24.04.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.