НАЧАЛО Други

Fidelity планира разширяване на крипто отдела си

01.06.2022 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fidelity планира разширяване на крипто отдела си

Тъй като крипто пазарът продължава да се разраства, гигантът за управление на инвестициите Fidelity Investments планира да бъде в крак с експанзията, като разшири своя крипто отдел.

Всъщност този клон, който в момента има близо 200 служители, наскоро потвърди, че “търси да запълни 210 нови позиции в клиентски услуги, технологии и операции, които също ще се фокусират върху активи извън Биткойн”, каза говорител на компанията пред Reuters на 1-ви юни.


Президентът на Fidelity Digital Том Джесоп потвърди новината, обяснявайки:


“Тъй като търсенето на цифрови активи продължава да расте стабилно и пазарът се развива, ние ще продължим да разширяваме усилията си за наемане на работа.”


Струва си да се отбележи, че скорошното наемане на работа изглежда е част от по-широките усилия на компанията да се насочи към криптовалутите и да засили приемането на крипто в своите операции.


Преди повече от година, през април 2021 г. Джесоп заяви, че приемането на Биткойн във финансовия сектор е достигнало критичната си точка по онова време на ръста си по това време, прогнозирайки ускоряването на крипто като инвестиционен клас, докато взема централно място в традиционната финансова екосистема.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Fidelity планира разширяване на крипто отдела си

В средата на февруари Fidelity International пусна спот Биткойн борсово търгуван продукт (ETP) в Европа, наречен Fidelity Physical Bitcoin ETP (FBTC) и рекламиран като най-евтиният продукт от този вид в Европа.

Междувременно, през януари, Fidelity също подаде заявление до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) за борсово търгуван фонд (ETF), наречен Fidelity Metaverse ETF, с цел наблюдение на представянето на публични фирми, които се развиват и маркетинг на продукти за метавселената.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Френски регулатор отправи предупреждение за крипто борсата ByBit

Френският финансов регулатор подчерта, че Bybit е включена в черния списък от 20 май 2022 г. и няма право да предлага услуги в крипто областта във Франция.

17.05.2024 22:30 1 мин. четене

Нововъзникващите акции може да задминат S&P 500 – ето защо

Акциите на развиващите се пазари (EM), представени от ETF iShares MSCI Emerging Markets (EEM), преживяха значително рали, като от 17 април насам се повишиха с около 10% до приблизително $43.

17.05.2024 22:00 2 мин. четене

Заплахата от рецесия в Европа започва да избледнява

Европейската централна банка (ЕЦБ) заяви, че финансовата система на еврозоната е изправена пред намалени заплахи за стабилността, а дълбока рецесия изглежда все по-малко вероятна.

17.05.2024 19:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.