НАЧАЛО Биткойн

Нови развития по скандалния случай с хака на Bitfinex

17.02.2022 14:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нови развития по скандалния случай с хака на Bitfinex

Съдията постанови мярка за “задържане под стража” за Иля Лихтенщайн, твърдейки, че той е има мотив и ресурсите да избяга и има реален риск от бягство.

Федерален съдия потвърди решението за отложено освобождаване на съпругата Хедър Морган, докато съпругът Иля Лихтенщайн е изпратен в следствения арест.

Берил А. Хауъл, главен съдия във Федералния окръжен съд в Колумбия, постанови, че Лихтенщайн има мотивацията и ресурсите да избяга и поради това трябва да бъде задържан под стража. Докато Морган успя да изпълни критериите за отложено освобождаване срещу $3 милиона.

Адвокатът, представляващ двойката, отрече каквато и да е мотивация за бягство и твърди, че въпреки разследването от миналата година, двойката не е планирала да напуска страната, позовавайки се на семейните си връзки и бъдещи планове, съобщи New York Times.

Главните обвиняеми по делото са заподозрени в изпирането на 94,000 BTC от 119,754 BTC, откраднати от крипто борсата Bitfinex през 2016 г., оценени на стойност над $5.1 милиарда в днешна стойност.

Ранното разследване не установи връзка между дуото и кражбата на средствата още през 2016 г. Установено е обаче, че те участват активно в прането на парите чрез сложна мрежа от сметки.

Прочети Още: Биткойн трейдърите се подготвят за турбуленция през март

Министерството на правосъдието на Съединените щати (DoJ) конфискува 94,000 BTC, свързани с хака на Лихтенщайн, което го прави най-голямата конфискация на криптовалута в историята на агенцията.

Министерството на правосъдието първо проследи 25,000 BTC от хака на Bitfinex до финансовите сметки, контролирани от двойката, и по-късно възстанови BTC на обща стойност $3.6 милиарда, които притежават.

Най-големият Биткойн хак вече се превърна в актуална тема в социалните медии. Както CryptoDnes отрази, Netflix, онлайн гигантът за стрийминг, вече обяви нова документална поредица, обхващаща кражбата и прането на пари от двойката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Арестуваха двама британци за кражбата на $7.1 милиона в криптовалути

Двама мъже от Обединеното кралство бяха осъдени на затвор за организиране на крипто кражба на стойност $7.1 милионa, като са управлявали фалшива крипто борса, наподобяваща Blockchain.com.

11.05.2024 10:00 2 мин. четене

Измамникът, откраднал $71 милиона в крипто, отново се появи – този път връща парите на жертвата

Заподозреният извършител зад скорошна схема за „отравяне на адреси“, довела до кражба на над $71 милиона в WBTC, се появи отново, като този път организира значителни трансфери на Етериум (ETH) обратно към жертвата.

11.05.2024 8:30 1 мин. четене

БРИКС: Северна Корея може да се присъедини към алианса

Неотдавнашният интерес на Северна Корея да се присъедини към блока БРИКС породи различни настроения, предизвиквайки дискусии за потенциалното му въздействие върху световната геополитика.

11.05.2024 8:00 2 мин. четене

Най-голямата банка в света купува Биткойн

Биткойн продължава да привлича вниманието на институционалните инвеститори в по света като все повече финансови гиганти започват да навлизат в крипто пространството.

11.05.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.