Home

Доближаваме ли се до Биткойн ETF за спот пазарите?

10.02.2022 21:16 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доближаваме ли се до Биткойн ETF за спот пазарите?

SEC поиска коментари от обществеността, тъй като претегля решението си за предложения Биткойн ETF от Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Този ход на SEC идва малко след като регулаторът за пореден път отложи решението си по предложението за спот ETF.

Належащата дилема

В документ, публикуван в края на миналата седмица, SEC даде на обществеността 21 дни за представяне на коментари по въпроси, които комисията повдигна с предложението за ETF на Grayscale. Според документа ще има и допълнителен период от 2 седмици, през който ще се отговаря на коментарите.

Комисията моли коментиращите да обърнат внимание на достатъчността на изявленията на борсата в подкрепа на предложението, които са очертани в известието, в допълнение към всички други коментари, които биха искали да представят относно предложената промяна на правилата.

Водената от Гари Генслер SEC в публикувания документ повдига същите опасения, които е споделяла и в миналото относно спот Биткойн ETF и предложението на Bitwise за спот Биткойн ETF, което в момента се разглежда. Регулаторите не са убедени, че предложението е “предназначено да предотврати измамни и манипулативни действия и практики, и да защити инвеститорите и обществения интерес“.

Струва си да се отбележи, че Grayscale подаде предложението си за спот Биткойн ETF през октомври миналата година, около момента на одобрение на фючърсни ETF продукти като този на ProShares. През декември SEC отложи решението си за предложения за спот ETF за февруари. Искането за коментар на практика означава, че решението ще бъде допълнително забавено с още поне 35 дни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Алткойните са изправени пред потенциален спад – ето защо

Grayscale остава най-големият мениджър на крипто активи в света. Туит на фирмата преди няколко дни разкри, че компанията има активи на стойност $36.5 милиарда под свое управление. Според доклад на фирмата, нейният Биткойн тръст представлява 71% от активите ѝ под управление.

Позицията на SEC за спот Биткойн ETF 

SEC все още се колебае дали да одобри спот Биткойн ETF в Съединените щати, въпреки че подобни продукти се приемат в други страни като Канада. Тази година регулаторите вече отхвърлиха две предложения за спот ETF.

Fidelity и Skybridge бяха тези, които бяха разочаровани този път. Въпреки желанието на много инвеститори да получат експозиция на Биткойн пазара чрез спот ETF, SEC твърди, че предложенията тепърва ще отговарят на изискванията срещу измами. Въпреки това, Биткойн ETF продуктите, базирани на фючърси, се представиха по-добре.

ProShares беше първият Биткойн ETF, базиран на фючърси, който беше одобрен от SEC. Този фонд надхвърли $1 милиард само за два дни – знак за огромния интерес от страна на инвеститорите. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Следващите няколко дни може да са решаващи за Биткойн – ето какво да следим

Биткойн демонстрира нова инерция, като за първи път от пет седмици насам проби за кратко над $66,000, като към момента на писане на статията се задържа над $65,500.

28.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.