НАЧАЛО Биткойн

Висока корелация между Биткойн (BTC) и технологичните акции

06.02.2022 20:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Висока корелация между Биткойн (BTC) и технологичните акции

Цената на Биткойн (BTC) все повече корелира с тази на технологичните акции на фона на широко разпространената несигурност на крипто пазарите, според аналитичната фирма IntoTheBlock.

В нова статия агенцията за пазарни проучвания пише, че съответствието на Биткойн с Nasdaq 100 е достигнало ниво, което не е виждано от близо две години, и че очакването за задаващи се регулации кара инвеститорите да бъдат скептични.

Корелацията на Биткойн спрямо Nasdaq 100 достигна най-високото си ниво от април 2020 г. насам.

Сега, когато изкуствено високите парични условия са към своя край, несигурността нараства и интересът към покупката намалява в очакване на повишаване на лихвите и количествено затягане.

От платформата за пазарни прозрения също твърдят, че въз основа на техния показател In/Out of Money, те могат да намерят ключовите нива на подкрепа и съпротива на BTC.

Въз основа на това виждаме ниво на съпротива около $38,000, където 1.27 милиона адреса преди това са закупили 835,000 BTC. Ако Биткойн пробие това ниво, вероятно ще се насочи към $42,000.

От друга страна може да се очаква известна подкрепа при $35,000, където 291,000 BTC бяха придобити от 714,000 адреса. Ако това ниво не успее да се задържи, Биткойн вероятно ще се насочи към последните си дъна.

Импулсът все още е низходящ, като два пъти повече Биткойн токени близо до текущата цена се държат от адреси, губещи пари от позициите си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Над 62,000 ‘мечки’ бяха ликвидирани след 10% скок на Биткойн

IntoTheBlock добавя, че инвеститорите могат да очакват потенциален предстоящ шок в предлагането на BTC поради скоростта, с която търговците в момента преместват флагманската криптовалута от борсовите платформи към портфейли за студено съхранение или протоколи, генериращи доходност.

Сравнявайки спадовете през май-юли миналата година и текущата [ситуация], нетните потоци на борсите обрисуват [тази] картина:

Между май и юни 2021 г. имаше значителни потоци на Биткойн в борси (нетно около 130,000 BTC), съвпадащи с разпродажбите, случили се през този период.

Този път нетните изходящи потоци от 80,000 BTC предполагат, че по-малко BTC са налични за закупуване на борси, тъй като потребителите са склонни да преместват тези активи в студено съхранение или стратегии за генериране на печалба.

В крайна сметка това предполага силна пазарна активност от страна на притежателите, което води до потенциален шок в предлагането, тъй като Биткойн преминава от държане от краткосрочни спекуланти към дългосрочни инвеститори.

Биткойн се търгува около $41,600 към момента на писане, което е над 10% увеличение от седемдневното дъно от $36,920.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Dogecoin и един изненадващ алткойн надминаха Биткойн по тази метрика

През последните месеци се наблюдаваше значителен ръст както на Биткойн, така и на алткойните, като през март BTC достигна нов исторически връх (ATH).

04.05.2024 0:00 1 мин. четене

Block на Джак Дорси ще купува Биткойн всеки месец

Съоснователят на Twitter Джак Дорси обяви, че неговата компания за финансови технологии Block планира да отделя 10% от брутната си печалба от Биткойн продукти за закупуване на BTC всеки месец.

03.05.2024 23:00 1 мин. четене

Страхът отново обвзема пазарите на Биткойн и криптовалутите – какво да следим

След впечатляващото рали, което достигна връхната си точка с рекордна цена в средата на март, водещата криптовалута, Биткойн, претърпя значителна корекция, което доведе до спад в инвеститорското доверие. Този внезапен обрат може да се отдаде на комбинация от фактори, като “Индексът на страха и алчността” изигра важна роля.

03.05.2024 21:00 2 мин. четене

Топ икономист разкри крипто позициите си – ето кои алткойни избра

Известният трейдър и икономист Алекс Крюгер разкри настоящата си бича позиция относно състоянието на крипто пазра.

03.05.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.