НАЧАЛО Биткойн

Goldman Sachs споделят интересна перспектива за бъдещето на Биткойн (BTC)

31.01.2022 13:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Goldman Sachs споделят интересна перспектива за бъдещето на Биткойн (BTC)

Анализаторите от Goldman Sachs имат нова перспектива за широкото приемане на Биткойн и крипто активите.

Стратезите казват на Bloomberg, че с увеличаването на приемането на Биткойн и други криптовалути цената им започва да корелира все повече и повече с други макроактиви като суров петрол, технологични акции и щатския долар.

Според анализаторите корелацията с традиционните пазари може в крайна сметка да направи крипто активите неподходящи за диверсификация.

“Мейнстрийм приемането може да бъде нож с две остриета. Макар че може да повиши цените, вероятно ще повиши и корелациите с други променливи на финансовия пазар, намалявайки ползата от диверсификацията от притежаването на класа активи.”

След достигане на пик от $2.8 трилиона през ноември, пазарната капитализация на цялата индустрия на криптовалутите се сви до $1.72 трилиона към момента на писане, което е поразително намаление от 38.5% за близо три месеца. 

Не Пропускай: Какво следва за Биткойн и Етериум?

Някои анализатори посочват, че трудностите на крипто пазара често са свързани с фондовия пазар или силата на щатския долар.

Goldman казва, че дори с подобряването на блокчейн технологията, дигиталните активи все още може да не са в състояние да избягат от макроикономическото влияние и паричната политика.

“С течение на времето по-нататъшното развитие на блокчейн технологията, включително приложенията в метавселената, може да осигури попътен вятър за цените на определени цифрови активи.

Но тези активи няма да бъдат имунизирани срещу макроикономическите сили, включително затягането на паричната политика на централните банки.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Хард форкът на Shibarium беше успешен – има ли реален ефект?

След хард форка на Shibarium на 2 май се забелязаха значителни промени в активността на транзакциите в мрежата.

07.05.2024 12:00 1 мин. четене

Биткойн и златото са две уникални инвестиции – но коя е по-добра за лятото на 2024 година?

С наближаването на лятото на 2024 г. инвеститорите внимателно преценяват перспективите на два известни актива: Биткойн (BTC) и златото.

07.05.2024 11:30 2 мин. четене

Меме криптовалутите доминират пазара на ливъридж

Pepecoin (PEPE) и Dogwifhat (WIF), две популярни мемe криптовалути, са водещи по отношение на използването на ливъридж сред алткойните, според скорошен анализ на Kaiko.

07.05.2024 9:00 1 мин. четене

Забранен ли е Биткойн (BTC) в Китай?

Скорошна публикация от Китай, страна, известна със строгите си регулации за Биткойн и криптовалути, привлече вниманието към правния статут на BTC.

07.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.