НАЧАЛО Биткойн

Goldman Sachs споделят интересна перспектива за бъдещето на Биткойн (BTC)

януари 31, 2022 13:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Goldman Sachs споделят интересна перспектива за бъдещето на Биткойн (BTC)

Анализаторите от Goldman Sachs имат нова перспектива за широкото приемане на Биткойн и крипто активите.

Стратезите казват на Bloomberg, че с увеличаването на приемането на Биткойн и други криптовалути цената им започва да корелира все повече и повече с други макроактиви като суров петрол, технологични акции и щатския долар.

Според анализаторите корелацията с традиционните пазари може в крайна сметка да направи крипто активите неподходящи за диверсификация.

“Мейнстрийм приемането може да бъде нож с две остриета. Макар че може да повиши цените, вероятно ще повиши и корелациите с други променливи на финансовия пазар, намалявайки ползата от диверсификацията от притежаването на класа активи.”

След достигане на пик от $2.8 трилиона през ноември, пазарната капитализация на цялата индустрия на криптовалутите се сви до $1.72 трилиона към момента на писане, което е поразително намаление от 38.5% за близо три месеца. 

Не Пропускай: Какво следва за Биткойн и Етериум?

Някои анализатори посочват, че трудностите на крипто пазара често са свързани с фондовия пазар или силата на щатския долар.

Goldman казва, че дори с подобряването на блокчейн технологията, дигиталните активи все още може да не са в състояние да избягат от макроикономическото влияние и паричната политика.

“С течение на времето по-нататъшното развитие на блокчейн технологията, включително приложенията в метавселената, може да осигури попътен вятър за цените на определени цифрови активи.

Но тези активи няма да бъдат имунизирани срещу макроикономическите сили, включително затягането на паричната политика на централните банки.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Marathon доби 45% повече Биткойн през януари в сравнение с декември

Според януарският си месечен доклад, майнинг компанията Marathon Digital е добила 687 BTC и е продала 1,500 BTC.

февруари 4, 2023 21:00 2 мин. четене

Три токена, които могат да скочат до 100Х – и защо предварителните продажби са новия хит

Крипто пазарът постоянно нараства, като към момента на писане на статията се движи около $1.08 трилиона. Разбира се, Биткойн остава най-стабилният играч с над 40% пазарен дял, но Етериум, BNB, Aave, Solana и другите алткойни също се развиват доста.  Въпреки това, крахът на FTX доказа на инвеститорите, че дали ще се търгува с нов токен, […]

февруари 4, 2023 16:12 6 мин. четене

Биткойн: Бичият пазар започна – твърди PlanB

Популярният анализатор с псевдоним „PlanB“ актуализира Биткойн (BTC) прогнозата си, след като криптовалутата стартира годината със силно рали.

февруари 4, 2023 11:20 1 мин. четене

Биткойн е една от най-горещите теми в света, ето защо – Робърт Кийосаки

Авторът на „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки каза, че най-горещите инвестиции на пазарите днес са Биткойн (BTC), както и благородните метали злато и сребро.

февруари 4, 2023 7:03 2 мин. четене