НАЧАЛО Финтех

Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

26.01.2022 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

Базираната в Чикаго крипто борса FTX US достигна оценка от $8 милиарда след ново финансиране.

Според Reuters, американският филиал на FTX приключи кръг за финансиране от $400 милиона в сряда, воден от SoftBank Group Corp, Temasek Holdings, Paradigm и Multicoin Capital.

Американският президент на FTX Брет Харисън каза, че това развитие прави тяхната фирма като една от най-големите крипто борси в Съединените щати и изпраща послание до света, че те растат много бързо.

Харисън посочи, че фирмата ще използва средствата за разширяване на своите предложения, както и за нарастване и разширяване на работната си сила.

Още през 2021 г. борсата сключи споразумение за покупко-продажба за придобиване на платформата за крипто деривати LedgerX, за да разшири своите услуги за спот търговия, като предлага договори за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) опции и фючърси на инвеститорите.

Глобалната борса на FTX набра $420 милиона от 69 инвеститори миналата година. В същото време борсата стимулира маркетинговите усилия, като придоби права за именуване на Cal Memorial Stadium, както и за NBA стадиона в Маями.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Coinbase наема бивш съветник на SEC

Междувременно финансирането за крипто проекти продължава да расте в други области на екосистемата. На 19-ти януари Secret Network обяви предложение за фонд от $400 милиона за разработчици, изграждащи в нейната мрежа. Новият фонд за екосистема от $225 милиона, заедно със пул от ускорители на стойност $175 милиона, има за цел да подкрепя ориентираните към поверителността и децентрализирани приложения.

Компанията за рисков капитал Andreessen Horowitz също обяви плановете си да набере $4.5 милиарда за инвестиране в крипто фондове. Фирмата ще отдели $3.5 милиарда за своя фонд за рисков капитал и $1 милиард за първоначални инвестиции в пространството на Web3. 

Наред с това, британската платформа за плащане Checkout.com наскоро набра $1 милиард инвестиции за усъвършенстване на обработката на крипто плащания, което тласна оценката на компанията до $40 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Производителят на чипове AMD надмина очакванията с последния си доклад за приходите

Във вторник AMD, гигантът в областта на чиповете, публикува приходите си за първото тримесечие, като надхвърли прогнозите на анализаторите както за приходите, така и за печалбите.

02.05.2024 8:30 2 мин. четене

Защо пътят на златото до $2,700 остава непроменен, въпреки скорошния спад

Златото бележи забележителен възход през цялата 2024 г., като от декември предходната година насам постоянно достига нови исторически върхове.

02.05.2024 7:30 2 мин. четене

БРИКС: САЩ ограничава дигиталните активи, за да спаси долара

Тъй като страните от БРИКС напредват с плановете си да въведат своя собствена стабилна монета, САЩ реагират, като предлагат законодателство, насочено към запазване на господството на долара.

02.05.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.