НАЧАЛО Други

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

24.01.2022 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Докато вярващите в крипто използват NFT (незаменими токени) като профилни снимки в Twitter, съществува скептицизъм относно “собствеността” върху тези цифрови активи.

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с десния бутон върху изображението и да го зададе като профилната им снимка?

Сега, след месеци на очакване, Twitter пусна официален механизъм за проверка на снимките на NFT профили.

Свържете Етериум портфейла си с вашия акаунт в Twitter и ще ви бъде представен списък с NFT, които притежавате. Проверката е достъпна само за NFT, базирани на Етериум, в момента, въпреки че представител на компанията поясни, че това е само “първа итерация” на функция, която може да продължи да поддържа други блокчейн мрежи.

Изберете NFT и снимката на вашия профил – обикновено затворена в кръг – ще получи страхотна нова шестоъгълна рамка. Ако досадно щракване с десен бутон се опита да използва вашия NFT като своя профилна снимка, без първо да купи токена, те пак ще могат да използват изображението, но ще останат с класическата рамка с кръг.

Не Пропускай: Да очакваме ли обрат на пазара?

Разбира се, картинката може просто да се качи отново като NFT, да създаде визуално идентичен NFT и да го използва като снимка на своя профил, допълнен с шестоъгълна рамка.

Все още няма новина дали Twitter ще предложи защита срещу този вид кражба, която се разрасна, тъй като пазарът на NFT експлодира през последната година.

И тъй като Twitter извлича NFT на потребителите с интерфейси за програмиране на приложения (API) от онлайн пазара OpenSea, той ефективно е вградил трета страна в своя процес на проверка, вместо просто да взаимодейства директно с блокчейна. Ако OpenSea падне, Twitter може да има проблеми със зареждането на тези изображения. (Тези конкретни API наскоро бяха критикувани подробно в есе от криптографа Мокси Марлинспайк.)

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Огромен ръст на чуждестранните инвестиции в една от страните членки

По данни на Централната банка преките инвестиции в Бразилия са нараснали до $9.591 милиарда, надхвърляйки прогнозираните $6.85 милиарда и отбелязвайки значително увеличение спрямо $7.3 милиарда, регистрирани през март 2023 г.

06.05.2024 11:00 1 мин. четене

Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет продава $20 милиарда в акции на Apple

Имаше известен шум в събота, 4 май, когато наблюдателите на тримесечния отчет на Berkshire Hathaway забелязаха спад от 22% в стойността на акциите на Apple. Възникнаха спекулации: дали Уорън Бъфет изоставя най-голямата си инвестиция?

06.05.2024 10:30 2 мин. четене

Тези 4 проекта ще отключат токени на стойност над $2 милиарда този месец

Според данни на Token Unlocks през май ще бъдат пуснати значителни количества токени от различни крипто проекти, като водещи ще бъдат Aavo, Pyth Network, Memecoin и Starknet.

06.05.2024 9:30 2 мин. четене

Обединените арабски емирства с поредната голяма сделка за петрол

Съобщава се, че компания, свързана с управляващото семейство на Абу Даби, се е съгласила да отпусне заем от $12.9 милиарда на Южен Судан в замяна на петрол, отбелязвайки една от най-големите сделки за суров петрол, сключвани някога.

06.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.