НАЧАЛО Други

NFT платформа достига нов рекорд в месечен ETH обем

20.01.2022 11:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT платформа достига нов рекорд в месечен ETH обем

Водещият NFT пазар OpenSea отбеляза, че месечният му обем на търговия с Етериум достигна нов рекорден връх над $3.5 милиарда.

OpenSea, популярен пазар за незаменими токени (NFT), записа нов рекорд за всички времена в месечния обем на търговия с Етериум, надхвърляйки границата от $3.5 милиарда, според данни от Dune Analytics.

До края на месеца остават още две седмици, а обемът на търговията на OpenSea вече надмина както предишния рекорд от $3.42 милиарда, записани през август миналата година.

Дневният обем на търговия на OpenSea през януари надхвърли $169 милиона досега, като най-големият обем на платформата за един ден от $261 милиона бе регистриран на 9-ти януари.

Последният бум на активността на OpenSea, водещият пазар на NFT в индустрията, идва на фона на по-големия крипто пазар, който е в стагнация през последните седмици.

Не Пропускай: Binance унищожи над 1.68 милиона BNB при последното си изгаряне

Bored Ape Yacht Club, който има впечатляващ брой собственици, които са знаменитости, остава най-популярната NFT колекция в OpenSea по отношение на обема на търговия, с 14,306 ETH (почти $47 милиона по текущи цени) изтъргувани през последните 24 часа.

По-рано този месец OpenSea обяви кръг за финансиране от серия C на стойност $300 милиона, воден от фирмите за рисков капитал Paradigm и Coatue. Последното финансиране доведе оценката на компанията до $13.3 милиарда, като новият капитал ще бъде използван за разработване на нови продукти и разширяване на екипа.

Въпреки това, конкуренцията в сектора се нажежава.

Според Dune Analytics, един такъв конкурент е LooksRare, нов пазар за NFT, стартиран по-рано този месец, който вече изпреварва OpenSea по отношение на обемите на търговия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Китайските банки се отдръпват от Русия заради опасения от американски санкции

САЩ наложиха различни санкции на Русия и руските субекти след нахлуването на страната в Украйна през 2022 г. Сега перспективата за разширяване на обхвата на тези санкции към китайските банки – страна, която Вашингтон обвинява, че подкрепя военните начинания на Москва – възпрепятства финансовите транзакции, които улесняват невоенната търговия от Китай към Русия.

01.05.2024 0:00 2 мин. четене

Tether налива $200 милиона в развитието на технологията за мозъчни чипове

Компанията, отговорна за водещата по пазарна капитализация стабилна монета, обвързана с американски долари, отделя сериозни ресурси за предприятие за „мозъчно-компютърен интерфейс“ (BCI).

30.04.2024 22:00 2 мин. четене

Япония ще използва блокчейн, за да защитава рядка порода кучета

За да се справи с нарастващата загриженост относно автентичността на документите за произход и проблема с изгубените сертификати, Дружеството за опазване на кучешката порода се насочва към съвременни решения.

30.04.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.