Home

Питър Шиф предупреждава за срив на пазара на Биткойн

07.01.2022 14:21 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Питър Шиф предупреждава за срив на пазара на Биткойн

Прословутият Биткойн критик Питър Шиф твърди, че BTC е подготвен за сериозен спад, ако пробие под критично ниво на подкрепа.

Водещата криптовалута вчера падна до най-ниското си ниво за последния месец, малко след като бяха публикувани протоколите от декемврийското заседание на Федералния резерв на САЩ. Фед посочи, че ще свие баланса си от $8.3 трилиона през 2022 г., след като обяви огромна програма за изкупуване на активи през 2020 г., когато започна пандемията от COVID-19.

Сега Шиф предупреждава инвеститорите да бъдат предпазливи и да продават, преди да е станало твърде късно.

Цената на Биткойн готова да се понижи до $15,000?

Настроението на крипто пазарите днес е доста влошено. Биткойн падна с над 10%, като се търгува около $42,200 към момента на публикуване. Други водещи криптовалути отразяват представянето на Биткойн след новините от Фед, като Етериум регистрира близо 12% загуби в рамките на вчерашния ден.

Шиф казва, че Биткойн ще падне до $30,000, ако нивото от $42,000 бъде пробито, добавяйки, че следва спад до зоната от $15,000, ако тази линия на подкрепа не успее да се задържи. Тогава председателят на Europac насърчи инвеститорите с ливъридж да продават сега и да изплатят основните си дългове, за да избегнат ликвидация на болезнено по-ниски цени по-късно.

В същото време крипто анализаторът CryptoWhale очаква Биткойн да потъне под $10,000 тази година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ето защо Биткойн падна до $42,000

Вечната мечка каза на своите над 402,000 последователи в сряда, че подобно връщане на цените е “много очевидно“, след като хората разберат, че настоящият балон се поддържа от фалшиви пари и измами. “Биткойн има много ниско търсене. Само хората, които купуват, са закъснели търговци на дребно, които влизат поради FOMO. Това ще приключи много скоро“, заключи CryptoWhale, които досега не е споделял много точни прогнози.

Струва си да се спомене, че анализаторът прогнозира нива под $10,000 долара от октомври миналата година.

Накъде върви пазарът?

Пазарът в момента е на лошо място и макар Биткойн да падна до едномесечно дъно, той все още остава с по-малко от 40% под най-високото си ниво, което бе достигнато през ноември. Ако криптовалутите продължат да изпитват затруднения от мечи новини, може да отнеме повече време, за да се установи дъно в дори по-нисък ценови диапазон.

Други пазарни експерти, като главния изпълнителен директор на борсата FTX, Сам Банкман-Фрийд, предполагат, че най-разумното нещо, което трябва да направите по време на мечи пазар, е да надграждате.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ще повлияят ли изявленията на Джером Пауъл от Фед на крипто пазара тази седмица?

Днес председателя на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл ще произнесе реч пред Националната асоциация за бизнес икономика, а в петък ще бъде представен докладът за работните заплати в неселскостопанския сектор на САЩ (NFP).

30.09.2024 10:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Какво сигнализират последните движения в цената на Биткойн?

Биткойн започна значителна възходяща тенденция на крипто пазара преди две седмици, достигайки връхна точка от $66,480 – ниво, което не е наблюдавано от юли.

30.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Интересна прогноза за Биткойн от Майкъл Сейлър

Майкъл Сейлър, съосновател и председател на MicroStrategy, отново нашумя в криптовалутната общност с последната си прогноза за водещия дигитален актив.

30.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ето кога може да очакваме печалби в сектора на криптовалутите според Coinbase

Coinbase, водеща американска борса за криптовалути, смята, че дигиталните активи са готови за значително поскъпване през следващите месеци.

29.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.