Home

Polygon (MATIC) прави значителна крачка за мащабирането на Етериум

13.12.2021 10:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Polygon (MATIC) прави значителна крачка за мащабирането на Етериум

Решението от 2-ри слой на Етериум Polygon разкрива масивно придобиване на стойност стотици милиони долари, за да разшири арсенала си от технологии за мащабиране.

В нова блог публикация Polygon обявява придобиването на Mir, стартъп, фокусиран върху разработването на технология с нулево знание (ZK).

ZK-rollups са решения от слой 2, които обединяват стотици транзакции извън веригата и произвеждат криптографско доказателство, което се проверява незабавно от основната верига, което води до по-бързо време за финализиране.

С придобиването на Mir и неговата система за рекурсивно доказателство Plonky2, MATIC се надява не само да подобри текущите сборни пакети на ZK, съвместими с ETH, но и да създаде такива, които работят с виртуалната машина на Етериум (EVM).

“ZK мащабирането представлява бъдещето на Етериум, но мащабируеми, EVM-съвместими ZK Rollups все още не съществуват. Липсващата част са ефективни рекурсивни доказателства, тъй като рекурсията ни позволява да паралелизираме генерирането на доказателства за много по-добра производителност.

За съжаление, съществуващите системи за рекурсивно доказване, поддържани от Етериум, са неефективни и бавни.


Това приключва днес. Обявяваме Plonky2, система за рекурсивно доказателство, която е невероятно бърза и удобна за Етериум. Вярваме, че този инженерен пробив ще бъде огромна добавена стойност към общността и ще отвори нови граници на мащабирането на Етериум.”

Не Пропускай: ‘Екстремен страх’ е обвзел пазара на Биткойн

Polygon казва, че Mir работи върху рекурсивни доказателства повече от две години и че Plonky2 е доказано, че генерира рекурсивни доказателства за 170 милисекунди на лаптоп, което го прави идеален за изграждане на ZK сборен пакет, съвместим с EVM.

Според изявлението максималната сума, ангажирана със сделката, е $100 милиона и 190 милиона токени MATIC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Блокчейнът на TRON повишава сигурността си с помощта на ChainSecurity

TRON DAO наскоро завърши цялостна оценка на сигурността на своя клиент Java-Tron, извършена от компанията за блокчейн сигурност ChainSecurity.

30.09.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Още един разработчик напусна Cardano: Какви са причините?

Владимир Калницки, виден разработчик на Cardano, участващ в създаването на cardano-transaction-lib (CTL), наскоро обяви напускането си от проекта.

30.09.2024 18:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Виталик Бутерин отправи предложение за мрежата на Етериум

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, наскоро предложи да се разработи набор от показатели, с които да се оценява доколко различните проекти отговарят на основните принципи на ETH.

30.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Как стейкинг наградите влияят на блокчейн мрежите?

Franklin Templeton се включи в дебата дали стейкинг възнагражденията, които допринасят за инфлацията на предлагането на токени, трябва да се разглеждат като разход за мрежата.

30.09.2024 9:32 3мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.