Home

Кои са най-продаваните NFT-та?

30.11.2021 19:25 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои са най-продаваните NFT-та?

През последните 30 дни осем от 10-те най-големи продажби на NFT са четири Bored Apes и четири CryptoPunks, според NonFungible.com.

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено “A Coin for the Ferryman” за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-голямата продажба).

Най-скъпият Bored Ape (#544) беше продаден за 675.01 ETH ($2.81 милиона) на 22-ри ноември, а най-скъпият CryptoPunks беше продаден за 500 ETH ($2.38 милиона) на 11-ти ноември.

Всъщност, според OpenSea, Bored Ape Yacht Club беше най-продаваната NFT колекция въз основа на месечния обем, търгуван на тяхната платформа с общ обем от 44.8 хиляди ETH (приблизително $193 милиона), както е посочено по-долу.

Най-популярните NFT колекции — CryptoPunks и Bored Ape Yacht Club

NFT колекцията CryptoPunks е създадена през 2017 г. от Larva Labs като 10,000 уникално генерирани пикселизирани токена в блокчейна на Етериум. Издаването на токените беше достъпно безплатно за всеки с Етериум портфейл. CryptoPunks са известни като един от най-ранните NFT проекти. Знаменитости като Jay Z и Snoop Dog се сдобиха със свои собствени ‘пънкове’, а преди два месеца Larva Labs обяви сделка с една от най-добрите холивудски агенции за таланти.

CryptoPunks се превърнаха в най-търсените NFT на пазара“, каза Майкъл Буана, специалист по съвременно изкуство в Sotheby’s.

Bored Ape Yacht Club се появи четири години по-късно. Колекцията беше пусната в края на април 2021 г. от екип от разработчици с псевдоним и всяка маймуна беше продадена за приблизително $190-$200 (0.08 ETH). В рамките на 12 часа след старта колекцията беше разпродадена, според CNET. В крайна сметка много известни личности влизат в този клуб.

Bored Ape Yacht Club ли е новият клуб за знаменитости?

Bored Ape Yacht Club се разпространи сред много знаменитости напоследък — американският рапър Future е последният, който се присъедини към клуба и сподели своят Bored Ape NFT като снимка на профила си в Twitter на 28-ми ноември с надпис “gm“.

През ноември телевизионен водещ Джими Фалън се присъедини към клуба, а скоро след това американският рапър Post Malone разкри един от своите Ape в новия си музикален видеоклип “One Right Now” с The Weekend.

Според NFTnow, други известни личности са играчът на НБА Стеф Къри, бившият играч на НБА Шакил О’Нийл, световни диджеи/продуценти като Стив Аоки, The Chainsmokers и Marshmello, както и собственикът на Далас Маверикс, Марк Кюбан.

Очевидно няма недостиг на известните личности, които влизат в света на NFT проекти и това може да допринесе с подходяща подкрепа за проектите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Акциите на SoftBank реализират ръст – какво се крие зад печалбите?

Акциите на SoftBank Group Corp. поскъпнаха във вторник след съобщения, че японската компания може да участва в значителен кръг на финансиране.

01.10.2024 19:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Едуард Сноудън подчерта ролята на криптовалутите в оформянето на нов глобален модел

По време на речта си на конференцията Token2049 Едуард Сноудън обсъди променящия се пейзаж на дигиталната неприкосновеност на личния живот, правителствения надзор и ролята на криптовалутите в оформянето на нова глобална парадигма.

01.10.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепен от злато токен надхвърли $500 милиона в обща заключена стойност

Токен, подкрепен от злато, достигна значителен етап, като надхвърли $500 милиона обща заключена стойност (TVL) само няколко месеца след старта си на 9 юли.

01.10.2024 16:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Matrixport засилва присъствието си в Европа с нова придобивка

Matrixport, доставчик на финансови услуги в областта на криптовалутите, засилва дейността си в Европа, придобивайки швейцарския мениджър на активи Crypto Finance.

01.10.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.