Home

Акция: Китайската полиция иззе $62 милиона в крипто

08.11.2021 17:10 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акция: Китайската полиция иззе $62 милиона в крипто

Китайските власти са конфискували крипто активи на стойност 400 милиона юана, или $62.5 милиона, в акция срещу предполагаема Понци схема за копаене на Filecoin.

Китайската полиция в град Суджоу арестува 31 души по обвинения в организиране на Понци схеми, които са свързани с фирмата IPFSUnion – базиран в Шанхай производител за копаене на Filecoin.

Според доклада на държавната информационна агенция Синхуа в събота, местната полиция е иззела крипто активи, включително Етериум (ETH), Tether (USDT) и Filecoin (FIL), като част от акцията.

В доклада се казва, че полицейските служители са арестували заподозрените в няколко града, включително Шанхай, Ухан и Шънджън, но не се уточнява дали всички са служители на IPFSUnion или техни свързани дистрибутори.

IPFSUnion подпомага на полицейското разследване и заяви в изявление в петък до своите клиенти и партньори, че заподозрените по случая са закупили оборудването им с предполагаеми незаконни приходи. Фирмата досега е ограничавала количеството копачки в центровете за данни до това, което е разрешено от полицията и може да възобнови цялата мощност за съхранение след приключване на разследването.

IPFSUnion е една от 10-те най-добри фирми за копаене на Filecoin по обща ефективна мощност за съхранение и също така продава майнинг устройства и изчислителна мощност на крайни потребители директно или чрез дистрибутори. Компанията може да се похвали с държавни капиталови инвестиции по-рано тази година от правителството на Фуджоу в китайската провинция Дзянсъ, както и с инвестиции от китайската фирма за криптовалути Fenbushi Capital.

Също така все още не е ясно дали IPFSUnion е обвинена, че е пряко замесена в схемата или съзнателно позволява на своите дистрибутори да препродават оборудване, което не съществува.

Но Понци схемите, базирани на копачите на Filecoin, са донякъде разпространени в Китай от 2018 г., след като Protocol Labs събра $200 милиона при първично предлагане на монети (ICO) през предходната година.

Преди Protocol Labs да дебютира в тестовата и основната мрежа на Filecoin през 2020 г., дизайнът на мрежата претърпя различни промени по отношение на оборудването и спецификациите на софтуера, подходящи за копаене на FIL, родната криптовалута на мрежата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
$11 милиона откраднати от потребител на Coinbase

Но някои китайски компании и брокери използваха тази празнина в информацията, за да продадат неподходящо или фалшиво оборудване за копаене на Filecoin на неволни инвеститори в Китай с обещана възвръщаемост. Protocol Labs трябваше да направи изявление за борба с измамите в края на 2018 г., за да предупреди инвеститорите, че няма връзка с каквито и да било продажби на криптодобивно оборудване.

Китайските медии съобщиха през март 2019 г., че един такъв производител предполагаемо измамил стотици хора за около $300 милиона чрез MLM схема.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Чанпен Джао официално на свобода

В петък, 27 септември, съоснователят на Binance Чанпен Джао, известен като „CZ“ в крипто общността, бе освободен от затвора, след като излежа четиримесечна присъда за неадекватно спазване на правилата за борба с прането на пари (AML).

27.09.2024 23:54 2мин. четене Alexander Zdravkov

Южна Корея глоби Worldcoin за нарушаване на законите за личната информация

Worldcoin получи негативно внимание в Южна Корея на фона на продължаващите опасения за нарушаване на сигурността на данните, които засягат няколко държави.

27.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хакерът, който открадна $230 милион от индийска крипто борса, почти изпраха всички средства

Хакерът, отговорен за кражбата на $230 милиона от WazirX през юли, е близо до приключване на изпирането на средствата, като според данни на веригата от Arkham Intelligence са останали само $6 милиона в Етериум (ETH).

26.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс е обвинен в корупция

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс е обвинен в резултат на федерално разследване за корупция, което го превръща в първия кмет в историята на града, обвинен по време на мандата си.

26.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.