НАЧАЛО Блокчейн

Кои са най-активно разработваните блокчейн проекти?

06.11.2021 10:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои са най-активно разработваните блокчейн проекти?

Трите най-активно разработвани блокчейн проекти имат повече от 100 ревизии в GitHub.

Според списъка, предоставен от CryptoDiffer, трите най-активно разработвани блокчейн проекти в момента са Kusama, Polkadot и Cardano, с повече от 130 ревизии (commits) в Github през последните 30 дни.

Активността на разработката се измерва в броя на ревизиите, направени от различни разработчици в Github. Докато Kusama, Cardano и Polkadot остават на върха, други монети като Етериум също се преместиха над прага от 100 ревизии, а Solana остава малко под 100 – на 95.

Най-разработваният проект

Kusama се превърна в най-развития проект в бранша, но има защо. Kusama е публична среда за Polkadot, която е проектирана да тества приложения, нови блокчейни и всичко останало, преди да го пусне в основната мрежа.

ПРОЧЕТИ ОЩЕБиткойн китовете се подготвят за нов ‘мега’ бичи пазар

Kusama е проектиран да действа като пясъчник за разработчици, които желаят да създадат нещо за основната мрежа на Polkadot, следователно е логично да се превърне в най-активно разработвания блокчейн.

Пътят на Cardano към върха

Cardano затвори първите три места на най-развитите проекти в мрежата със 118 ревизии в Github. През последните 30 дни разработчиците на Cardano допринесоха мнонго за крипто пространството с бързото развитие на технологията за смарт договори и създаването на рамка за децентрализирани приложения.

Реакцията на пазара

Обикновено развитието на ранен етап не се отразява веднага върху цената на монетата; следователно, може да видим резултатите от активната работа в мрежата в бъдеще, но към момента Kusama и DOT остават в списъка на най-разработваните проекти на пазара. Cardano (ADA), от друга страна, се търгува в диапазон през последните 50 дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Президентите на Русия и Китай обсъждат конфликта в Украйна и долара

В четвъртък руският президент Владимир Путин се срещна с китайския лидер Си Дзинпин, като получи държавно признание за посещението си.

17.05.2024 13:00 2 мин. четене

Топ 10 държави с най-голям дълг към Международния валутен фонд

От създаването си през 1944 г. МВФ е ключов играч в насърчаването на икономическия растеж в световен мащаб.

17.05.2024 12:00 1 мин. четене

БРИКС: Близо 15% ръст на китайския юан срещу долара за последните 20 години

Китайският юан се сблъска със спад от близо 1.9% спрямо щатския долар досега тази година, с леко покачване, наблюдавано тази седмица след спад в щатския долар след публикуването на данните за CPI.

17.05.2024 10:30 2 мин. четене

Прогнозите за цените на петрола стават все по-мечи

Търговците бързо намалиха бичите си позиции за суровия петрол миналата седмица, реагирайки на намаляващите премии и признаците за достатъчно предлагане на регионалните петролни пазари.

17.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.