НАЧАЛО Други

Чешки принц навлиза в света на NFT

01.10.2021 13:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чешки принц навлиза в света на NFT

Кралско семейство от Чехия планира да използва NFT, за да помогне за възстановяването на техните исторически имоти и обширна колекция от произведения на изкуството.

Благородното семейство Лобковиц планира NFT търгове за сертификати за дигитална реставрация за техните исторически имоти и ценна колекция от произведения на изкуството. В допълнение към незаменимите токени, принц Уилям Рудолф Лобковиц планира конференция следващия месец в Прага в двореца на фамилията.

Според 27-годишния принц семейството не получава публично финансиране. Освен това тези места и предмети се считат за национално богатство и не могат да бъдат пуснати за продажба без одобрение от правителството.

И тук влиза в сила функционалността на NFT. „Баща ми понякога казва, че сме най-богатите бедни хора в света. Ще покажем някои произведения, които отчаяно се нуждаят от реставрация“, каза Лобковиц. Един пример за тези кралски NFT ще бъде анимирана колекция. Тя изобразява деградацията и обновяването на панел от сграфито на Херкулес в замъка Нелахозевес.

Младият чешки принц вярва, че NFT са бъдещето и че това ново начинание е средство за връзка с по-младата аудитория.

Както бе споменато по-горе, заедно с колекцията от NFT, ще има конференция по темата за NFT. Лобковиц също покани няколко художници да продават NFT с половината от приходите за реставрация.

NFT метавселената се разширява

През последната година NFT пробиха път в почти всяка индустрия – от спорт и мода до музика и недвижими имоти. Чрез тези новаторски колекционерски материали създаването на метавселената е по-скоро реалност.

ПРОЧЕТИ ОЩЕКои NFT пазари се представят най-добре до този момент?

Дори някои от големите аукционни къщи в света се впуснаха в NFT манията, като Christie’s е най-добрият пример за това. Въпреки че имотите на Лобковиц не са големи музеи, те са подобни на големи институционални колекции. В Обединеното кралство Британският музей наскоро планира влизането си в пространството на NFT с японския художник Кацушика Хокусай.

В допълнение, световноизвестният Руски държавен музей Ермитаж пусна своя собствена NFT колекция на Binance. Тъй като NFT стават все по-популярни, приемането от големите културни институции ще продължи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кога е най-доброто време да забогатеете – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, наскоро сподели подхода си за преодоляване на продължаващите сътресения на Биткойн (BTC) пазара, като наблегна на възможностите за натрупване на богатство в условията на спад.

03.05.2024 14:00 1 мин. четене

Турция прекратява всякакви търговски взаимоотношения с Израел

Турция официално обяви намерението си да спре търговията с Израел, като според съобщенията турските официални лица са призовали за спиране на износа и вноса от страната от четвъртък, въпреки че все още няма официално съобщение по въпроса.

03.05.2024 13:30 1 мин. четене

Прогноза за цената на златото за май 2024

В началото на май 2024 г. цените на златото се колебаят около $2,306, отбелязвайки спад спрямо неотдавнашния връх от $2,392, което представлява понижение от близо 3.5% през последните 30 дни.

03.05.2024 13:00 1 мин. четене

Какво ще се случи с икономиката на САЩ ако Тръмп бъде избран за президент?

Предложението на бившия президент Доналд Тръмп за значително увеличаване на митата върху целия внос, с особено високи ставки върху стоки от страни като Китай, бележи връщане към протекционистичната му търговска позиция, която бе характерна за голяма част от първия му мандат

03.05.2024 12:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.