Home

Netflix ще пускат филм за починалият основател на крипто борсата QuadrigaCX

24.09.2021 15:24 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Netflix ще пускат филм за починалият основател на крипто борсата QuadrigaCX

Онлайн стрийминг платформата и продуцентската компания Netflix ще продуцират филм за починалия основател на борсата за криптовалути QuadrigaCX, Джералд Котън.

В туит в четвъртък от Netflix платформата обяви, че документалният филм “Trust Noone: The Hunt for the Crypto King” ще бъде пуснат през 2022 г. Историята, която следва “група инвеститори, превърнали се в детективи“, ще се съсредоточи върху събитията около смъртта на Котън, който според съобщенията е починал, докато е работил доброволно в сиропиталище в Индия, оставяйки потребителите на QuadrigaCX със загуби в размер на близо $190 милиона в крипто.

Детайлите са оскъдни по отношение на кастинга или посоката на документалния филм, но трейлърът намеква за пластична хирургия и избягване от властите на яхта. Netflix стана добре известен по целия свят с производството на документални филми, които предоставят обезпокоителни разкази за противоречиви фигури, включително Майкъл Джексън и певеца Р. Кели.

Котън почина през декември 2018 г., според съобщения, поради усложнения от болестта на Крон. По това време той беше единственият човек, който имаше достъп до милиони долари в криптовалути на повече от 100,000 потребители с портфейли на борсата QuadrigaCX. 

Това накара мнозина в крипто пространството първоначално да подозират, че Котън е инсценирал смъртта си и се е укрил със средствата, но никога не е имало доказателства, които да подкрепят това твърдение. По-късно разследване разкрива, че базирания в Панама процесор за плащания Crypto Capital може да е имал контрол над много от фондовете.

След смъртта на Котън, синдикът на QuadrigaCX, Ernst & Young, започна да продава други активи от притежанията на основателя, като събра около $30 милиона от ноември. Фирмата обаче заяви, че е получила 17,053 искове от потребители на QuadrigaCX на обща стойност над $170 милиона.

ПРОЧЕТИ ОЩЕСъоснователят на QuadrigaCX е осъждан престъпник

Крипто пространството има своя дял от противоречиви и харизматични фигури през 12-те години, откакто технологията е въведена за първи път. Тази година компютърен програмист и крипто евангелист Джон Макафи почина в килията си в затвора в Испания след решение на съда, че може да бъде екстрадиран в САЩ по обвинения, включително непредставяне на данъчни декларации от 2014 до 2018 г. и твърдение, че не отчита приходи, свързани с прокарване на крипто проекти и консултантска работа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ripple се доближава до пускането на стабилната си монета след масово емитиране на токени

Неотдавна Ripple изсече почти всички свои токени RLUSD, като в неделя произведе около 99% от тях в Етериум и в счетоводната книга XRP.

30.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

БРИКС: Nasdaq отправя сериозно предупреждение за долара

Анализатор на Nasdaq изрази загриженост относно съюза БРИКС, предупреждавайки, че блокът може да предизвика криза за щатския долар.

30.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Чанпен Джао с първо изявление след като бе пуснат на свобода

Чанпен Джао, бившият ръководител на Binance се включи в социалните медии само седем часа след като беше освободен от затвора, публикувайки в платформата X, че цени простия лукс като храна и плодове.

29.09.2024 12:20 1мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Русия и Китай ли са причината за възхода на златото?

Според Централната банката на Франция усилията на Русия и Китай да се откажат от щатския долар водят до ръст в цената на златото.

29.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.