Home

Компания за добив на Биткойн с ново финансиране в размер на $431 милиона

22.09.2021 20:52 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компания за добив на Биткойн с ново финансиране в размер на $431 милиона

Една от най-големите компании за копаене на Биткойн (BTC), Genesis Digital Assets, е осигурила финансиране в размер на $431 милиона за разширяване на промишлените си добиви в САЩ и Северна Европа.

Новият кръг на финансиране беше ръководен от Paradigm, една от най-големите компании за инвестиции в криптовалута, подкрепящи големи играчи в индустрията като Coinbase и FTX. Съоснователят на Paradigm, Мат Хуанг, също се присъедини към борда на директорите на Genesis Digital, обяви компанията на 21-ви септември.

Други инвеститори включват мениджъра на активи за $11 милиарда Stone Ridge и неговото дъщерно дружество за Биткойн NYDIG и няколко фирми за рисков капитал и за управление на инвестиции като Ribbit, Electric Capital, Skybridge и Kingsway Capital и крипто борсата FTX. Kingsway преди това водеше инвестиционен кръг в размер на $125 милиона за Genesis през юли 2021 г.

Главният изпълнителен директор и съосновател на Genesis Digital, Марко Стренг, отбеляза, че новите средства ще помогнат на компанията да продължи да разширява дейностите си с цел да достигне 1.4 гигавата капацитет за добив до 2023 г. 

„Капиталът, набран от този кръг, ще бъде използван за разширяване на нашия добив на Биткойн (BTC) на места, където чистата енергия е лесно достъпна.” добави той.

Genesis Digital напоследък активно увеличава мощността си за добив, натрупвайки повече хардуер. В края на август фирмата закупи 20,000 нови устройства за копаене на BTC от китайския криптодобивен гигант Canaan, като подписа споразумение за закупуване на до 180,000 допълнителни копачки в бъдеще.

ПРОЧЕТИ ОЩЕМиньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

Напоследък капацитетът за копаене на Genesis Digital непрекъснато се увеличава, като скочи от около 140 мегавата към юли 2021 г., или общ хашрейт от 2.6 екхаша (EH/s), до над 170 мегавата, или 3.3 EH/s към септември.

Според уебсайта на компанията, центърът за данни на Genesis е имал капацитет от над 143 мегавата към юли 2021 г., или общ хашрейт от 2.6 екхаша (EH/s), което е повече от 2.6% от световния хашрейт за добив на Биткойн. Компанията очаква да добави още 8.6 EH/s през следващите 12 месеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чанпен Джао с първо изявление след като бе пуснат на свобода

Чанпен Джао, бившият ръководител на Binance се включи в социалните медии само седем часа след като беше освободен от затвора, публикувайки в платформата X, че цени простия лукс като храна и плодове.

29.09.2024 12:20 1мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Русия и Китай ли са причината за възхода на златото?

Според Централната банката на Франция усилията на Русия и Китай да се откажат от щатския долар водят до ръст в цената на златото.

29.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Кредиторите на FTX недоволни от минималните суми, които ще получат

Съгласно актуализираните наскоро документи за несъстоятелност, споделени от кредитора на FTX Сунил Кавури, лицата, които са загубили пари от борсата, могат да очакват да си възстановят само 10-25% от своите криптовалути.

29.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.