НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

Биткойн миньорите акумулират, като хашрейтът на мрежата продължава да се възстановява, според доставчика на блокчейн анализи Glassnode.

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през последните шест месеца и половина.


В доклада се отбелязва също, че по време на бичия пазар през 2020 г. и 2021 г. миньорите държат по-голяма част от своите награди, в сравнение с предишните пазарни цикли. 


Миньорите обикновено продават BTC, за да покрият разходите си, включително сметки за електроенергия и хардуер.


Тенденцията на акумулация сред миньорите продължи с възстановяването на хашрейтът на Биткойн мрежата през последното тримесечие.

Chart


На фона на репресиите срещу китайските миньори, Glasnnode съобщи, че хеширащата мощ на Биткойн е спаднала с 51% до местно дъно от 90 екзахаша в края на юни.


Хашрейтът на мрежата се е възстановил с 52%, достигайки 137 екзахаша, според седемдневната пълзяща средна. Възстановяването на хашрейтът показва, че повечето операции за добив работят отново.


Въпреки това, хашрейтът на Биткойн в момента е 34% под рекордната си стойност от 184 екзахаша от май.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн прави дъно малко над $40,000 - какво да очакваме?

Въпреки разрастващите се притежания на миньорите и възстановяването на хашрейта, акциите в публично търгуваните минни компании се отдръпнаха, тъй като по-широките финансови пазари паднаха на фона на опасенията, че китайският имотен гигант Evergrande скоро може да не изпълни задълженията си по заеми.


Биткойн спадна с повече от 10%, като достигна $40,200 преди да се възстанови до около $43,000 към момента на писане, според данни от TradingView.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск коментира цената на Биткойн

Ексцентричният предприемач публикува снимка на двойка, която се взира в цените на Биткойн и Етериум от леглото си, като двете най-големи монети са с цени от $69,000 и $4,200. BTC достигна връх малко н...
ОКТ. 21, 2021 14:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн достигна нов връх?

Според неотдавнашната публикация на Bloomberg, от инвестиционната банка JPMorgan смятат, че BITO Биткойн ETF, който бе стартиран на NYSE във вторник, не е причината за скока на цената на водещата крип...
ОКТ. 21, 2021 16:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2022г. ще е невероятна за Биткойн

В ново видео Дейвис каза, че скорошното натрупване на Биткойн от дългосрочни притежатели показва, че 2022 г. “може да бъде по-бича, отколкото можем да си представим”.Разглеждайки графика, споделена от...
ОКТ. 21, 2021 08:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света