НАЧАЛО Други

Служител на OpenSea напуска заради търговия с вътрешна информация на NFT-та

17.09.2021 16:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Служител на OpenSea напуска заради търговия с вътрешна информация на NFT-та

От OpenSea съобщиха, че служител е подал оставка, след като операторът на най-големия пазар за NFT-та научи, че лицето съзнателно купува артикули, за които знае, че ще бъдат представени на първа страница на платформата, преди да бъдат показани за продажба.

По-рано тази седмица потребителите на Twitter сигнализираха за съмнителна транзакционна дейност, включваща Нейт Частейн, ръководител на продуктите в OpenSea, пред компанията.

Частейн не отговори на искане от Bloomberg News за коментар. OpenSea не разкри името на служителя, който подаде оставка. Профил в Twitter, приписван на Частейн, казва “Минало: @OpenSea”.

Прегледът от трета страна за предполагаемото поведение продължава, съобщи компанията в блог публикация от четвъртък. Бившият служител беше помолен да подаде оставка, след като OpenSea заяви, че е научил за покупките вчера.

Сега на служителите е забранено да купуват и продават от колекции или създатели, които се представят или популяризират. Компанията също така заяви, че възпрепятства членовете на екипа да използват поверителна информация за закупуване или продажба на всякакви NFT-та.

OpenSea са отговорни за продажбите на NFT за над $1 милиард през август, когато ежедневните продажби на дигитално изкуство и други NFT-та, свързани с цифрови книги, достигнаха рекордно високо ниво, според nonFungible.

Инвеститорите и спекулантите купуват всичко – от снимки на цифрови маймуни до пингвини. Цените на NFT могат да се колебаят силно за няколко часа, а понякога и минути. Представянето на първата страница на OpenSea вероятно означава по-голямо търсене на представения артикул.

През юли OpenSea набра $100 милиона от инвеститори, включително Andreessen Horowitz, оценявайки платформата на $1.5 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Стабилните монети скоро може да задминат Visa по обем на транзакциите

От 2017 г. насам стабилните монети отбелязват забележителен ръст и според последните прогнози до второто тримесечие на 2024 г. ще надминат Visa по общ обем на плащанията (TPV).

06.05.2024 12:00 2 мин. четене

БРИКС: Огромен ръст на чуждестранните инвестиции в една от страните членки

По данни на Централната банка преките инвестиции в Бразилия са нараснали до $9.591 милиарда, надхвърляйки прогнозираните $6.85 милиарда и отбелязвайки значително увеличение спрямо $7.3 милиарда, регистрирани през март 2023 г.

06.05.2024 11:00 1 мин. четене

Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет продава $20 милиарда в акции на Apple

Имаше известен шум в събота, 4 май, когато наблюдателите на тримесечния отчет на Berkshire Hathaway забелязаха спад от 22% в стойността на акциите на Apple. Възникнаха спекулации: дали Уорън Бъфет изоставя най-голямата си инвестиция?

06.05.2024 10:30 2 мин. четене

Тези 4 проекта ще отключат токени на стойност над $2 милиарда този месец

Според данни на Token Unlocks през май ще бъдат пуснати значителни количества токени от различни крипто проекти, като водещи ще бъдат Aavo, Pyth Network, Memecoin и Starknet.

06.05.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.