Home

Антирекорд: Глобиха Robinhood със $70 милиона

01.07.2021 16:11 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Антирекорд: Глобиха Robinhood със $70 милиона

Органът за регулиране на финансовата индустрия (FINRA) удари платформата за търговия Robinhood със $70 милиона в санкции за нейните "надзорни провали" в различни свои услуги.

Тази глоба е най-сериозното наказание, което FINRA е налагал на която и да е фирма. На Robinhood е наредено да плати $57 милиона в глоби и $12,6 милиона реституция с лихва. Органът за саморегулация заяви, че глобата отразява “обхвата и сериозността на нарушенията“, в изявлението си, публикувано в сряда.

Robinhood са се разбрали с FINRA във връзка с исковете, но нито са признали, нито са отрекли обвиненията, а по-скоро е “дал съгласието си за вписване на констатациите на FINRA“, според FINRA.

Предполагаемите “надзорни провали” са моменти, в които FINRA твърди, че Robinhood не са били прозрачни с клиентите си, не са успели да проверят в достатъчна степен онези, които желаят да извършват сделки с опции, и не са успели “разумно да контролират” технологията на платформата за смекчаване на прекъсванията.

Случаят стига по-далеч от решенията на Robinhood по време на бума на меме акциите в началото на 2020 г., но посочва предполагаеми неуспехи през това време. Организацията се позовава на различни прекъсвания от 2018 до 2021 г. като надзорни провали, но споменава прекъсването на 2-3 март като “най-сериозното” от всичките.

FINRA твърди, че Robinhood не са били прозрачни с клиентите от 2016 г. насам, като заяви, че фирмата “е предала небрежно невярна и подвеждаща информация на своите клиенти“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕМистериозен Биткойн милиардер намерен мъртъв край бреговете на Коста Рика

“Фалшивата и подвеждаща информация засягаше редица критични въпроси, включително дали клиентите могат да поставят сделки на марж, колко пари е имало в сметките на клиентите, колко покупателна способност или ‘отрицателна покупателна способност’ имат клиентите, рискът от загуба, пред която са изправени клиентите при определени транзакции с опции и дали клиентите са изправени пред маржин колове“, се казва в изявление на FINRA.

Но органът също така твърди, че Robinhood не са били прозрачни със самата FINRA. Компанията не отчита “десетки хиляди“ писмени жалби на клиенти, за които органът казва, че са били длъжни да докладват. Това се дължи на политика на цялата фирма, която освобождава някои категории от отчитане въпреки задължението им да ги изпращат на FINRA, се твърди в изявлението.

Съобщава се, че Robinhood проучва свое собствено първично публично предлагане, като избира NASDAQ за своя листинг.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tether отбелязва 10 годишнината си с документален филм

Tether обяви предстоящото пускане на документален филм, в който се подчертава ролята на нейната стабилна монета USDT в борбата с инфлацията, което съвпада с 10-годишнината на компанията.

07.10.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Очакваният ръст на глобалната ликвидност може да стимулира пазарния растеж

Реномиран финансов експерт очаква повишаване на ликвидността в световен мащаб, което може да стимулира развитието на пазара. Той прогнозира, че основните централни банки, особено Федералният резерв, се готвят да инжектират значителна ликвидност във финансовата система, подтикнати от икономическите опасения.

07.10.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Telegram ще включи функция за конвертиране на NFT в новата си инициатива

Главният изпълнителен директор на Telegram наскоро намекна за нова функция, позволяваща конвертирането на NFT, което съвпадна с пускането на новата функция за награди на платформата.

07.10.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Ще успее ли да разкрие новата продукция на HBO създателя на Биткойн?

Светът на криптовалутите наскоро се раздвижи след обявяването на нов сериал на HBO, озаглавен “Money Electric: The Bitcoin Story“.

07.10.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.