Home

Мистериозен Биткойн милиардер намерен мъртъв край бреговете на Коста Рика

01.07.2021 10:33 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мистериозен Биткойн милиардер намерен мъртъв край бреговете на Коста Рика

Крипто общността бе шокирана от новината за предполагаемото удавяне на Биткойн милиардера Мирча Попеску край бреговете на Коста Рика.

Предполагаемо Попеску е притежавал Биткойн на стойност над $1 милиард като лично той твърдеше, че има контрол над над един милион монети. Може би не е изненадващо, че Попеску е известен със своята гледна точка, че “Биткойн е съдба“.

Местен вестник от Коста Рика съобщи, че Попеску е влязъл в Тихия океан на плажа Джако около 8:30 сутринта на 23-ти юни и “е бил пометен от течението и е умрял на място“. Спасителите коментираха пред пресата за опасностите от плуването в тези води.

Разследване на случая

В момента смъртта на Попеску се разследва от Агенцията за съдебни разследвания в Коста Рика, въпреки че самоличността на починалия мъж остава непотвърдена.

Румънец по местожителство, Попеску е бил на 41 години.

Свиреп защитник на Биткойн

Основателят на борсата MPEx и яростен защитник на напредъка на Биткойн чрез своя плодотворен блог и подкрепата на други в бранша, Попеску беше описан като опорочен човек и ‘неуловим мит‘ от редактора на списание Bitcoin Magazine, Пийт Рицо

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум за първи път задмина Биткойн по тази метрика

Рицо също се включи в Twitter с поредица от цитати, направени от Попеску през последното десетилетие, включително това от 2011-та година:


Биткойн – най-важния проект на човешкия вид в момента.

След съобщението за смъртта на Попеску имаше много спекулации относно това дали достъпът до неговите биткойни е ‘умрял‘ заедно с него.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Най-важните икономически събития в САЩ, които може да повлияят на крипто пазара тази седмица

Пазарът на криптовалути, особено на Биткойн, често реагира на ключови икономически събития в САЩ, тъй като търговците коригират стратегиите си в отговор на макроданните.

07.10.2024 12:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Tether отбелязва 10 годишнината си с документален филм

Tether обяви предстоящото пускане на документален филм, в който се подчертава ролята на нейната стабилна монета USDT в борбата с инфлацията, което съвпада с 10-годишнината на компанията.

07.10.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Очакваният ръст на глобалната ликвидност може да стимулира пазарния растеж

Реномиран финансов експерт очаква повишаване на ликвидността в световен мащаб, което може да стимулира развитието на пазара. Той прогнозира, че основните централни банки, особено Федералният резерв, се готвят да инжектират значителна ликвидност във финансовата система, подтикнати от икономическите опасения.

07.10.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Telegram ще включи функция за конвертиране на NFT в новата си инициатива

Главният изпълнителен директор на Telegram наскоро намекна за нова функция, позволяваща конвертирането на NFT, което съвпадна с пускането на новата функция за награди на платформата.

07.10.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.