НАЧАЛО Регулации

Германия приема нов закон, засягащ Биткойн

30.06.2021 9:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Германия приема нов закон, засягащ Биткойн

Около 350 милиарда евро могат да влезнат на крипто пазара.

Нов закон бе приет в Германия, който позволява на 4,000 специални фонда, и на нови специални фондове, да инвестират до 20% в Биткойн и Етериум.

 

Досега на подобни фондове им бе забранено да разпределят какъвто и да било процент в крипто.

 

Този закон е имплементация на директива на Европейския съюз, което предполага, че остатъка от ЕС може да е на път да приеме подобни закони. 

 

Законът не е специфичен за крипто, като по-скоро цели да даде на пенсионни и осигурителни фондове, които често използват специални фондове, възможността да диверсифицират.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Revolut добави търговия с Polkadot (DOT)

Изглежда Германия е единствената юрисдикция досега, която премахва тези рестрикции. Още през 2018 г. много мениджъри на пенсионни фондове в САЩ се оплакваха, че не могат да инвестират в Биткойн, като настояваха за борсово търгуван фонд на BTC, за да получат изложение.

 

С приемането на този нов закон, в най-добрия случай могат да влязат около $410 милиона в Биткойн. Това са над 60% от текущата пазарна капитализация на криптовалутата.

 

Специалните фондове правят дългосрочни инвестиции, което прави BTC значително по-привлекателен като инвестиция, тъй като позволява да се абстрахират от краткосрочната волатилност.

 

Колко от тези фондове ще диверсифицират в Биткойн – тепърва предстои да видим. Законът влиза в сила в рамките на следващите 48 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Южна Корея ще превърне временния си отдел за разследване на крипто престъпления в постоянен

Южна Корея се подготвя да институционализира усилията си в борбата с престъпленията и измамите, свързани с крипто, като трансформира своя временен отдел за разследване на крипто в постоянен.

30.04.2024 0:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.