Home

19,900% ръст на крипто инвестициите в Индия на фона на регулаторната несигурност

28.06.2021 16:57 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
19,900% ръст на крипто инвестициите в Индия на фона на регулаторната несигурност

Въпреки несигурния регулаторен климат на Индия по отношение на криптоактивите, инвестициите в страната в дигитални валути са се увеличили с около 19,900% през последната година.

Според данни на аналитичната компания Chanalysis, крипто инвестициите са се увеличили в средата на 2020 г., преди да станат параболични, тъй като пазарите достигнаха нови рекордни върхове към края на четвъртото тримесечие.

Chainalysis изчислява, че крипто инвестициите в Индия са нараснали от $200 милиона на $40 милиарда през изминалата една година, като компанията изчислява, че 15 милиона индийци са закупили криптовалути.

Данните илюстрират положителното въздействие на решението на Индийския върховен съд от март 2020 г. за отмяна на забраната на Резервната банка на Индия за финансови институции, предоставящи банкови услуги на фирми, опериращи с дигитални активи.

Въпреки това, не е особено безпроблемна ситуацията за криптосектора в Индия, откакто Върховният съд отмени забраната на RBI миналия март, като законодателите често заплашваха с ново законодателство, забраняващо крипто активите през последните 15 месеца.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
‘Идва най-големият срив в световната история, Биткойн може да ви спаси’

Въпреки постоянните заплахи от подновяване на регулаторните мерки, Сандийп Гоенка, съосновател на местната борса ZebPay, подчерта нарастващия апетит за дигитални активи сред инийците на възраст от 18 до 35 години, отбелязвайки предпочитание да се инвестира в крипто пред злато. Той каза на Bloomberg:

За тях е много по-лесно да инвестират в крипто, отколкото в злато, защото процесът е много прост. Влизате онлайн, можете да си купите крипто, не е нужно да [потвърждавате автентичността му], за разлика от златото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance организира трейдинг турнир с награден фонд от $10 милиона

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, обяви рекорден награден фонд от $10 милиона за своята Binance Traders League, която има за цел да засили ангажираността на общността сред трейдърите.

08.10.2024 16:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Хонконг засилва регулаторните одобрения на крипто борсите

Комисията за ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг планира да одобри повече борси за криптовалути до края на годината, според главния изпълнителен директор Джулия Лунг.

08.10.2024 15:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ето колко криптовалути държи Binance според последния им доклад

Докладът от октомври 2024 г. предлага подробна снимка на финансовото състояние на Binance в бурно време за крипто пазара.

08.10.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Riot Platforms следи AI възможностите, запазвайки фокус върху Биткойн

В неотдавнашно интервю главният изпълнителен директор на Riot Platforms изрази интерес към проучване на партньорства в областта на изкуствения интелект, ако възникнe подходяща възможност.

08.10.2024 11:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.