НАЧАЛО Блокчейн

Cardano (ADA) на път към осъществяване на ново партньорство с правителство

25.06.2021 11:46 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano (ADA) на път към осъществяване на ново партньорство с правителство

В края на април разработчиците на Cardano Input-Output Global (IOG) обявиха значителни партньорски сделки с правителствата на Етиопия и Танзания.

Но според директора на Африканските операции на IOG – Джон О’Конър, в процес на разработка е друга значителна сделка. Подобно на връзката в Танзания, това вероятно ще включва сътрудничество между местното правителство и частния сектор, като технологията на IOG ще е свръзката.

Фокусът на сделката с Танзания е да се изгради мащабируема инфраструктура съвместно с World Mobile. Проектът има за цел да осигури мобилен достъп до интернет на Танзания, като същевременно предлага дигитална идентичност, която да формира основата за социално-икономическо развитие.

Въпреки че О’Конър си мълчи за спецификата на новата сделка, той все пак вметна, че тя се отнася до плащания и отворени финанси.

Още 1 милион потребители навлизат в мрежата Cardano

По-рано този месец О’Конър публикува съобщение в Twitter за включването на допълнителни 1 милион потребители в екосистемата Cardano.

Когато по време на скорошно интервю бе разпитан за спецификата на тази сделка, О’Конър заобиколи въпроса. Вместо това той каза, че е лоша идея да се притиска повече, отколкото е необходимо, да се раздават подробности преди да има подписани договори.

О’Конър обаче спомена за предстоящото внедряване на смарт договори на Alonzo и как тази сделка ще използва тази функция. Той добави, че това в частност се отнася за микрокредити и обезпечени заеми.

„Това, което ще кажа обаче е, че с пускането на смарт договорите желаем да се уверим, че изграждаме правилните инструменти за приложения около парични преводи и приложения около отворени финанси“, заяви той.

Терминът отворено финансиране се отнася до използването на отворени приложни програмни интерфейси (API), позволяващи на трети страни разработчици да изграждат приложения и услуги около финансова рамка.

KPMG предполагат, че отворените финанси имат потенциал да трансформират сектора на финансовите услуги. Те смятат, че предлагат няколко предимства, като разширяват достъпа до съвети и подкрепа в процеса на вземане на решения. На свой ред това може да стимулира иновациите, развитието на нови услуги, да увеличи търсенето, като същевременно повиши ефективността на бизнеса.

Все още е в ранен етап на развитие

О’Конър се докосва до общоприетото схващане за масовото приемане на блокчейн технологията. Тоест, повратната точка ще дойде, когато хората дори не знаят, че я използват.

Една година по-нататък вие дори не го осъзнавате, но Cardano може да бъде задния край на финансовите релси за тези огромни фирми, а клиентът дори няма да разбере.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
: Правителството на Етиопия ще използва Cardano

Когато говори повече за новата сделка за Африка, О’Конър разкри, че все още е рано, като практическата страна на сделката е във фазата на проучвания.

В голяма част от потокът ни от сделки се стремим да бъдем сигурни, че разбираме тези [поставящи трендове страни] и индустрии, като работим с партньори от най-висок клас, с които можем да правим пилотни програми, да научим основите, да научим какво липсва от решенията на Cardano към момента и да го [имплементираме].

И все пак новините несъмнено са още една важна стъпка в разширяването на Cardano като глобална блокчейн мрежа.

Нарастват спекулациите за това за коя държава става въпрос, както как ще се използват интелигентните договори. Засега по-широката общност очаква допълнителна информация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето колко банки са застрашени от това да се сринат

Нестабилността на някои банки в Съединените щати се превръща във все по-сериозен проблем, който има последици както за финансовия сектор, така и за икономиката като цяло.

02.05.2024 21:00 2 мин. четене

Рекордна печалба за Tether през първото тримесечие на годината

Tether Holdings, емитентът на доминиращата в света стабилна монета Tether (USDT), обяви безпрецедентна нетна печалба от $4.52 милиарда за първото тримесечие на 2024 г.

02.05.2024 18:30 2 мин. четене

Основателят на Synthetix стартира децентрализирана борса

Създателят на Synthetix Кейн Уоруик обяви предстоящото стартиране на нова децентрализирана борса (DEX). След няколко отлагания DEX, наречена Infinex, ще заработи на 13 май.

02.05.2024 17:00 1 мин. четене

Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени

Решението на ФЕД да запази предпазливата си позиция на фона на опасенията за инфлацията дава отражение на продължаващата несигурност по отношение на икономическите перспективи.

02.05.2024 16:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.