НАЧАЛО Биткойн

Хедж фонд милиардер за Биткойн: ‘Съжалявам, че не купих още’

10.06.2021 8:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хедж фонд милиардер за Биткойн: ‘Съжалявам, че не купих още’

Във вторник (8-ми юни) Марк Ласри, милиардер съосновател и главен изпълнителен директор на хедж фонда Avenue Capital Group (и съсобственик на отбора от НБА Милуоки Бъкс), изрази съжалението си, че не е купил повече Биткойн (BTC) преди няколко години, когато цената била много по-ниска.

Хедж фондът, който Марк Ласри основава (със сестра си Соня Гарднър) през 1995 г. – Avenue Capital Group – със седалище в Ню Йорк, е специализиран в проблемни дългове и “други инвестиции в специални ситуации“ в САЩ, Европа и Азия. Към 30-ти юни 2018 г. глобалната инвестиционна компания има около $9,6 милиарда в активи под управление.

На 18-ти юли 2018 г., докато говори пред CNBC от конференцията “Delivering Alpha 2018“, милиардерът инвеститор заяви, че цената на Биткойн може да достигне $40,000, тъй като флагманската криптовалута придобива по-широко възприемане и става по-лесна за търгуване.

Що се отнася до личния му интерес към Биткойн, Ласри каза:

Това беше просто нещо, в което исках да инвестирам … то е спекулативно… Това са абсолютно моите лични пари… 1% от състоянието на семейството Ласри е инвестирано в Биткойн]… [Влязох] преди няколко години… купих много повече, бих казал, през последната година, когато средната цена вероятно е била някъде около $5,000-$7,500…

Причината, поради която харесвам Биткойн, е тази, поради която всички [ще се насочат към него]… всички останали се опитват да залагат на различни криптовалути, което всъщност мисля, че има смисъл… Просто мисля, че тази, която ще има най-голяма полза на пазара ще бъде Биткойн.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Поредният финансов гигант навлиза в крипто пространството

На 7-ми декември 2017 г. Ласри заяви пред CNBC, че съжалява, че не е купил Биткойн по-рано, като каза, че е трябвало да го купи, когато е бил на $300 само преди няколко години.

По време на интервюто си за CNBC, Ласри беше попитан за прогнозата за $40,000, която направи през юли 2018 г., и да да сподели последните си мисли за криптовалутата.

Той отговори:

Когато направих това, просто си помислих… щом се създаде пазар, той е там… и си мислех, че щом влязат институционални инвеститори, цената ще се повиши…

Честно казано не знам къде ще отиде, но вие имате този пазар; там е. Мога да аргументирам, че може да достигне $100,000. Мога да направя аргумент, че може да достигне до $20,000. Мисля, че вероятността, тъй като все повече хора продължават да използват Биткойн, е че [стойността] ще продължи да се увеличава, но да, това се случи малко по-бързо, отколкото си мислех. Трябваше да купя много повече – това беше моята грешка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Колапсът на долара може да доведе до създаване на нова алтернатива

Алексей Можин, представител на Русия в Международния валутен фонд, предположи, че групата нации от БРИКС може да обмисли въвеждането на алтернативна валута, ако доларът и международната парична система се сринат.

06.05.2024 7:00 2 мин. четене

Колко пари има Бил Гейтс в акциите на Microsoft?

Бил Гейтс постигна известност и натрупа значителното си богатство чрез ролята си на съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Microsoft.

06.05.2024 6:30 2 мин. четене

Ето кога може да очакваме параболичният възход на Биткойн според анализатор

Checkmate, добре известен анализатор в крипто общността, споделя прозрения за текущото състояние на пазарния цикъл на Биткойн.

06.05.2024 6:00 2 мин. четене

Русия предполагаемо използва софтуера на Kaspersky във войната срещу Украйна

Доброволна група за събиране на разузнавателна информация, наречена InformNapalm, твърди, че AI софтуер, разработен от руската фирма за киберсигурност Kaspersky, е бил интегриран в руски дронове, използвани в конфликта с Украйна.

06.05.2024 5:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.