НАЧАЛО Биткойн

32 компании притежават над $11 милиарда в Биткойн

07.06.2021 16:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
32 компании притежават над $11 милиарда в Биткойн

Данните от CryptoTreasuries показват, че 32 компании държат близо $12 милиарда в BTC, докато 11 компании притежават приблизително $470 милиона в ETH.

Според данни на CryptoTreasuries 32 компании заедно държат около 325,013 BTC. Тази стойност възлиза на около $11,7 милиарда.

Що се отнася до Етериум, 11 компании държат 169,279 ETH на стойност около $470 милиона. Тези цифри не са изчерпателни, но показват каква тежест се хвърля зад активите.

Големите момчета на Биткойн

Block.One e компанията, която притежава най-много Биткойн – 140,000. Следват я MicroStrategy и Tesla. Първият е с особено дългосрочна позиция на Биткойн и това показва, че притежава 92,079 BTC. Инвестицията на MicroStrategy се е увеличила с близо 50%.

Изпълнителният директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър беше голям поддръжник на Биткойн през последните няколко месеца, като компанията периодично трупаше още криптовалути. Междувременно Tesla е постигнала много по-малка печалба от 5%.

ПРОЧЕТИ ОЩЕМениджърът на активи Ruffer Investment е продал всичкия си Биткойн

Galaxy Digital Holdings и StoneRidge Holdings Group са останалите две компании от топ 5. Square, която също е значителен поддръжник на Биткойн, държи 8,027 BTC. Cash App на компанията е основна входна точка за потенциалните инвеститори, а приходите от Биткойн се превърнаха в нейния доминиращ поток миналата година.

Galaxy Digital изглежда е много по-фокусиран върху Етериум, като е компанията, която притежава най-голямото количество от алткойна – 98,892 ETH. Сумата възлиза на приблизително $275 милиона. Следват Coinbase Global и Meitu с 31,787 ETH и 15,000 ETH съответно.

Като цяло, вероятно има много други компании, притежаващи тези активи и други криптовалути. Уебсайтът също така отбелязва, че това не включва ETF и други активи под управление – които, ако бъдат включени, биха увеличили значително тези цифри.

Доказателство, че крипто се счита за легитимно

Това, което ни говори тази информация, е, че със сигурност има много повече вяра в крипто, отколкото преди няколко години. Имаше време, когато компаниите дори не биха помислили да инвестират в този клас активи.

Това е най-видно от начина, по който MicroStrategy промени мнението си за Биткойн. Някога компанията и нейният главен изпълнителен директор бяха против BTC, но сега са някои от най-пламенните поддръжници на актива.

Финансовите решения, взети от някои правителства вследствие на пандемията, подтикнаха тези компании да се защитят чрез диверсификация. Това е една от основните причини големите фирми да навлизат в пространството, освен че виждат потенциална стойност под формата на децентрализирани приложения (dApps) и децентрализирано финансиране (DeFi), като и двата подсектора са подкрепени от Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Пенсионните фондове в САЩ започват да се насочват към инвестиции в Биткойн ETF

Fidelity, значим играч в сферата на финансовите услуги, съобщи, че пенсионните фондове започват да проучват възможностите за Биткойн инвестиции, особено след одобрението на борсово търгуваните BTC фондове по-рано тази година.

04.05.2024 22:30 1 мин. четене

Достигна ли Биткойн своя връх? Том Лий от Fundstrat с коментар по темата

Съоснователят на Fundstrat Том Лий е на мнение, че цената на Биткойн все още не е достигнала своя връх.

04.05.2024 17:30 1 мин. четене

Ръководител на крипто борса се призна за виновен в прането на $9 милиарда

Александър Винник, руски гражданин, се призна за виновен за участие в заговор за пране на пари, включващ борсата за криптовалути BTC-e.

04.05.2024 15:00 2 мин. четене

Едуард Сноудън отправи “последното си предупреждение” за Биткойн

Едуард Сноудън, известният американски разобличител, повтори продължаващите си опасения относно функциите за поверителност на Биткойн или липсата на такива в скорошно изявление.

04.05.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.