НАЧАЛО Блокчейн

Таксите за транзакции на Биткойн и Етериум достигнаха 6-месечно дъно

01.06.2021 17:15 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Таксите за транзакции на Биткойн и Етериум достигнаха 6-месечно дъно

Таксите за транзакции на Биткойн и Етериум са спаднали до шестмесечно дъно, тъй като пазарите се възстановяват след неотдавнашния крипто срив.

Според BitInfoCharts средната цена на извършване на транзакция на Биткойн е спаднала от максимума от началото на април – $62,77 – до около $7,20 към момента на публикуване – спад от 88% само за шест седмици.

Спадащите такси за транзакции на Биткойн изглежда са предизвикани от спад в общата пазарна активност, като дневните обеми се изпаряват от над $67 милиарда на 10-ти май до $30 милиарда към настоящия момент, според CoinGecko.

Невероятният бичи пазар на 2021 доведе до това средните такси за транзакции, свързани с използването на Биткойн или основната мрежа на Етериум, често да растат до безпрецедентни нива през последните месеци.

През февруари 2021 г. таксите за Биткойн почти се утроиха за две седмици след съобщението на 8-ми февруари, че Tesla добавя Биткойн на стойност $1,5 милиарда към баланса си.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:  Биткойн е в суперцикъл, предстои невероятен възход – Дан Хелд (видео)

Новината предизвика все повече крипто спекулациите, като цената проби предишния си връх от $40,000, преди да достигне $54,410. Данните от CoinGecko показват, че 24-часовият обем за Биткойн (BTC) се е увеличил почти двойно от $57 милиарда на 7-ми февруари – ден преди съобщението на Tesla – до $101 милиарда на 23-ти февруари.

Средната цена на Биткойн таксите отново се повиши до рекордно високите $62,77 на 21-ви април, след като цената на BTC скочи, за да обозначи местния връх от $64,804 на 14-ти април. Таксите на Биткойн достигнаха своя връх на 21-ви април, предизвикано от увеличаване на пазарната активност, тъй като пазарите започнаха да показват слабост, докато търговците се надпреварваха един с друг, за да извадят парите си близо до върховете.

Данните от YCharts също показват, че средните такси за Етериум са спаднали от рекордно високите стойности на 20-ти май от $72,21 до едва $4,80 – 93% намаление за по-малко от две седмици.

При все по-голямото приемане на децентрализираните финанси и незаменяемите токени (NFT), които са базирани на Етериум, средните такси се увеличават от $3,50 в началото на годината до нови върхове от близо $40 в края на февруари.

Докато разработчиците се опитваха да дисциплинират пазарите на такси чрез Berlin хард форка през април, спекулативното безумие около Shiba Inu (SHIB) и други ERC-20 “кучешки” токени доведе до допълнителни задръствания в основната мрежа на Етериум, като отново накара таксите да достигнат рекордни стойности миналия месец.

Таксите за транзакции на Етериум за последно установиха нов рекорд от $71,21 на 19-ти май, като Cointelegraph съобщава, че приливът на търговци, които се надпреварват да излязат от позиции с ливъридж на фона на рязко спадащите цени на криптовалутите, е отговорен за този скок.

Сложните транзакции със смарт договори са довели до такси, надвишаващи 10 пъти средните в пика на пазарния спад, като главният стратегически директор на CoinShares Мелтъм Демирърс твърди, че е платила над $1,000 за една транзакция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Ликвидността на блокчейна на Coinbase ще се увеличи значително с това ново развитие

В сферата на криптовалутите всички погледи са насочени към Base, решението от втори слой на Coinbase, тъй като то се подготвя за голямо увеличение на ликвидността от дългоочакваното пускане на friend.tech.

29.04.2024 10:30 1 мин. четене

Polygon (MATIC) излезе с важно съобщение за своята общност

През първите месеци на второто тримесечие на 2024 г., въпреки слабите резултати на MATIC по отношение на цената, Polygon (MATIC) отбеляза забележителен напредък в дейностите по блокчейна и партньорствата.

29.04.2024 8:30 2 мин. четене

Крипто проектът Worldcoin стартира собствен блокчейн

Сам Олтман, мозъкът на OpenAI, се е насочил към ново начинание: собствения блокчейн на крипто стартъпа Worldcoin.

20.04.2024 9:00 2 мин. четене

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.