Home

Solana успя да пробие над 50 долара

17.05.2021 17:03 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana успя да пробие над 50 долара

Solana (SOL) достигна нов връх в неделя срещу щатския долар и Биткойн (BTC) на фона на нарастващото приемане на мрежата и ключов технически пробив.

Токенът SOL достигна връх от $52,50 в неделя, според данни от CoinMarketCap, след като скочи с 24% за 24-часов период.

Това отбеляза нов рекорд за всички времена за SOL и първият категоричен пробив над психологичното ниво от $50. Както бе съобщено, Solana достигна своя връх от $49,99 на 2-ри май, преди да загуби част от инерцията си. Целта от $50 бе останала неуловима през последните две седмици.

По време на публикуването SOL се търгува около $49.

По текущи стойности Solana има обща пазарна капитализация от $13,4 милиарда, което я поставя на 16-то място в класацията по пазарна капитализация, според CoinMarketCap.

Solana значително превъзхождаше Биткойн и Етериум (ETH) в неделя, като двете най-големи криптовалути останаха потиснати след голям срив на пазара, последвал коментарите на Илон Мъск, съчетан с влошени настроения на инвеститорите. 

Solana бързо се очерта като една от най-активните блокчейн мрежи през последните месеци. Мрежата наскоро донесе $40 милиона от стратегически инвестиции чрез програмата за безвъзмездна финансова помощ на Фондация Solana за усъвършенстване на своите протоколи и децентрализирани приложения. От март насам Solana стартира над 50 готови за пазара проекта с голяма концентрация на DeFi приложения.

Tърсенето на SOL се увеличава, тъй като все повече базирани на Solana проекти стартират airdrops на съществуващи потребители. Високите такси в мрежата на Етериум са причината за търсене на по-евтини алтернативи, което може да се определи като потенциална причина за скорошния ръст в мрежовата активност на Solana.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Solana стартира хакатон с награден фонд от $1 милион

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Китай продължава да разпродава Етериум – какво означава това за цената?

Съобщава се, че китайското правителство започва да разпродава голяма част от Етериум (ETH) авоарите, конфискувани от печално известната пирамидална схема PlusToken, което допринесе за последните ценови понижения на крипто пазара.

10.10.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

ФБР стартира своя собствена криптовалута

Съобщава се, че ФБР лансира своя собствена криптовалута като част от операция за разкриване и задържане на измамници в крипто пространството.

10.10.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Alameda Research продава милиони WLD – ще попречи ли това на опитите за възстановяване?

На фона на продължаващата несигурност на крипто пазара Worldcoin (WLD) преживя доста мечи настроения, като спадна с над 84% от своя исторически връх (ATH) от приблизително $11.74, достигнат през март 2024 г.

09.10.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Прогноза за цената на Биткойн, Етериум и Solana от Standard Chartered

Джеф Кендрик от Standard Chartered прогнозира значително увеличение на цените на основните криптовалути до края на 2025 г., особено в контекста на предстоящите президентски избори в САЩ.

09.10.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.