НАЧАЛО Други

Банките отчаяно се борят да задържат анализаторите си

13.05.2021 16:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банките отчаяно се борят да задържат анализаторите си

UBS плаща на своите младши банкери еднократен бонус от $40,000.

Това е почти двойно предложенията на някои от конкурентите на банката, тъй като инвестиционните банки увеличават заплатите и привилегиите, за да осигурят нови кадри.

Швейцарската банка е готова да изплати бонуса наред с редовното увеличение на заплатите през следващия месец, според запознато с въпроса лице. Сумата е два пъти по-голяма от тази, предложена от Credit Suisse на юношите си като еднократен бонус.

Инвестиционните банки въвеждат увеличение на заплатите и специални бонуси, както и реформиране на работните практики за своите младши банкери, тъй като отливът на кадри се е увеличил по време на пандемията на Covid-19.

Изтекла презентация от група от 13 анализатори на Goldman Sachs през март, очертаваща 100-часови седмици и влошено психично здраве, доведе до подновяване на търсенето от страна на индустрията, която изисква брутален работен режим за своите млади кадри.

Повишаването на заплатите и бонусите бяха допълнени от засилването на политиките, диктуващи почивните дни, и фокус върху намаляването на ненужната работа или отлагането на работа за последния момент.

Financial News съобщи за плановете на UBS да въведе нов промоционален бонус за своите анализатори през април. Bloomberg първо спомена цифрата $40,000.

Повечето големи инвестиционни банки, включително Goldman Sachs, JPMorgan, HSBC, Lazard, Jefferies и UBS, увеличиха броя на младите таланти, тъй като активността на сделките достигна рекордни нива през първото тримесечие.

JPMorgan наема около 190 анализатори и сътрудници, съобщи FN, докато HSBC увеличи заплащането на своите юноши като част от поредица от мерки, насочени към намаляване на стреса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Иран и ОАЕ с важни икономически споразумения

Според съобщения от информационната агенция Mehr, Обединените арабски емирства (ОАЕ) са вторият по големина търговски партньор на Иран.

05.05.2024 12:00 2 мин. четене

Колапсът на американската икономика може да е неизбежен

На фона на нарастващите опасения относно състоянието на икономиката на Съединените щати, изследователска платформа Game of Trade издаде предупреждение за потенциални тежки последици въз основа на конкретни показатели.

05.05.2024 10:00 3 мин. четене

БРИКС: Съюзът готов да открие централна банка за единна валута на държавите-членки

Съобщава се, че икономическият съюз БРИКС полага основите за създаването на собствена централна банка, която да емитира единна валута.

05.05.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия разкриха какво може да сложи край на долара

В отговор на продължаващите усилия за дедоларизация в рамките на алианса БРИКС, руският президент Владимир Путин привлече вниманието към потенциалната роля на петролната индустрия в Близкия изток в оспорването на господството на щатския долар.

05.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.