НАЧАЛО Други

11 служители на Credit Suisse напускат за крипто постове

АВГ. 6, 2018 10:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 11 служители на Credit Suisse напускат за крипто постове

Клонът на Credit Suisse в Цюрих изтича персонал с нарастващата популярност на крипто през последната година.


Последният, който трябва да напусне, Андрю Риел, е напуснал швейцарската банка, за да стане ръководител на пазарите на цифрови активи в Morgan Stanley, базиран в Цюрих. Но той е само върхът на айсберга, когато става дума за крипто дефектори. Вътрешни доклади от швейцарския банков гигант посочва, че 11 други са се отправили към процъфтяващата индустрия.


Други трима са напуснали CS за различни позиции в Crypto Finance, швейцарска компания, която има за цел да реализира блокчейн технология.


Други двама са напуснали банката и са създали Vision&, "швейцарския, регулиран от SRO мениджър на активи, улесняващ достъпа до иновативни възможности за инвестиране в блокчейн". Оттогава насам тези две компании са обявили първия активно управляван блокчейн инвестиционен продукт в Швейцария.

Крипто обмен в Цуг, Швейцарската крипто долина, наречен "Lykke", бе бенефициентът на друг напуснал Credit Suisse. По-късно, обменът видя пристигането на двама бежанци от СS. Две други компании също излязоха на пазара, като блокчейн компанията Digital Asset и Schneider Digital Asset.

Един от напускащите коментира:

"Всички работихме заедно на търговския етаж ... Общността в Швейцария (и в световен мащаб) беше много компактна преди няколко години. Нашата малка блокчейн група от хора влезе в пространството доста рано и сподели познанието си."

Циркулират мнения, че криптовалутите и блокчейн дават по-добър начин за изразяване на предприемаческия дух от банките. Той добави: "Намерихме различни начини да влезем в бизнеса с крипто, но все още поддържаме връзка и обменяме мисли."

Швейцарската фондова борса, SIX, обяви наскоро, че ще отвори вратите си за цифрови валути. Новата платформа, която се изгражда от SIX, ще предлага интегрирани пост-транзакционни услуги като сетълмент на сделки и задържане на активи чрез DLT.SIX и се регулира от Finma. Швейцарската централна банка заяви, че планира да разгърне своята услуга за крипто през първата половина на 2019 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света