НАЧАЛО Блокчейн

Block.one стартира собствена крипто борса

13.05.2021 14:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Block.one стартира собствена крипто борса

Блокчейн платформата Block.one обяви, че стартира нова базирана на блокчейн криптовалутна борса, наречена Bullish.

Bullish има за цел да комбинира представянето, неприкосновеността на личния живот и регулаторното съответствие на традиционните борси с децентрализираното финансиране на потребителите. Платформата ще бъде капитализирана с приблизително $10 милиарда в дигитални активи и фиат.

Те включват 64,000 Биткойна (BTC) на стойност около $9,7 милиарда, $100 милиона в брой и 20 милиона EOS токени. EOS токените захранват Block.one, а милиардерите Питър Тийл, Алън Хауърд и Луис Бейкън също подкрепят проекта. Всеки от тях допринесе за допълнителен кръг от стратегически инвестиции в размер на $300 милиона.

Според съобщение проектът ще предлага няколко функции, които обикновено се предлагат само в традиционните финанси. Те ще включват автоматизирани инструменти за създаване на пазари, кредитиране и управление на портфейли. Той също така ще предложи по-голяма ликвидност за дигиталните активи.

Базиран на EOS

Bullish ще използва EOSIO и публичната блокчейн мрежа EOS, за да създаде криптографски валидирана и неизменна одитна пътека за транзакции. 

Bloomberg добави, че това може да съживи EOS технологията на Block.one. Откакто организира най-голямата ICO кампания в света през 2018 г., проекта привлече значителни критики. Макар че те използваха част от 4-те милиарда долара за блокчейна EOS, много просто бяха инвестирани в активи като държавни облигации. EOS също наблюдава спад на интереса на разработчиците напоследък, според доклад на Electric Capital.

Инвеститорите като съветници

Освен че действат като първични инвеститори в Bullish, изброените по-горе милиардери ще служат и като старши съветници.

Тийл подчерта силата на Bullish и отбеляза, че неговата вертикална интеграция ще предложи стабилност и ликвидност на криптовалутното пространство. Междувременно Хауърд подчерта ролята, която Bullish ще играе за “успешно преодоляване на разликата между дигиталните активи и институционалните участници“.

Освен това, тъй като се случва по-широкото приемане на дигитални валути, той каза, че това ще допринесе за оформянето на бъдещето на финансите. И накрая, Бейкън добави, че “Bullish е в добра позиция да използва пазарните структури, базирани на блокчейн“, което ще запълни ролята за подобряване на достъпа на инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Използва ли Китай изкуствен интелект, за да манипулира мнението на хората?

Докладите сочат, че Китай използва тактики на когнитивната война, за да формира обществени убеждения и мнения, без да прибягва до пряка военна конфронтация.

06.05.2024 0:00 2 мин. четене

ETFSwap (ETFS) набира $1 милион, за да застане начело на токенизираната търговия с крипто ETF

ETFSwap (ETFS) набра над $1 милион в текущото си ICO, за да оглави търговията с токенизирани ETF на крипто пазара. Това новаторско развитие за ETFSwap (ETFS) демонстрира нарастващия интерес и доверие към новия подход за предлагане на ETF активи на крипто потребителите.

05.05.2024 21:00 4 мин. четене

Защо сътрудничеството между Китай и Европа е толко важно за световната икономика

Завършването на железопътната линия Унгария-Сърбия, водещ проект на китайската инициатива „Пояс и път“ (BRI), обещава да облекчи умората от пътуването на Балканите.

05.05.2024 19:00 2 мин. четене

Икономиката на Палестина е унищожена заради войната с Израел

Неотдавнашен доклад на ООН разкрива, че израелската офанзива в ивицата Газа е причинила значителни затруднения в социално-икономическото развитие на Палестина, които се равняват на повече от 20 години спад.

05.05.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.