Home

LUNA и UST пак са достъпни за търговия на Binance

14.05.2022 17:38 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
LUNA и UST пак са достъпни за търговия на Binance

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао (“CZ”) изрази разочарованието си от начина, по който цялата афера UST/LUNA беше адресирана след загубата на фиксацията на UST.

В нишка от туитове в петък бизнес директорът обясни причините за първоначалното решение на Binance да спре търговията с LUNA и UST, като настоя, че “В Binance ние даваме приоритет на защитата на потребителите”.

Според CZ сблъсъкът на Terra с Binance достигна преломна точка, след като валидаторите решиха да спрат цялата мрежа. В резултат на това депозитите и тегленията от всяка борса бяха спрени, тъй като мрежата не произвеждаше блокове, излагайки клиентите на опасност.

Някои от нашите потребители, без да знаят за големите количества новоизсечена LUNA извън борсата, започнаха да купуват LUNA отново, без да разбират, че веднага щом депозитите бъдат разрешени, цената вероятно ще падне допълнително. Поради тези значителни рискове спираме търговията”, пише CZ.

По-нататък той изрази разочарованието си от начина, по който екипът се справяше с проблемите. CZ разкри, че по-рано от Binance са поискали от екипа на Terra да “възстановят мрежата, да изгорят допълнително изсечената LUNA и да възстановят UST фиксацията”, но нямаше адекватен отговор.

Това е в рязък контраст с Axie infinity, където екипът пое отговорност. Имаше план и комуникираха с нас проактивно и ние помогнахме”, добави CZ.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки очаква още спад за Биткойн и икономически крах

Вчера Binance обяви, че спира търговията с двойки с LUNA и UST, след като вчера издаде предупредително известие. По-късно CZ заяви, че Binance е възобновила търговията със споменатите монети след 2-часова среща с неразкрити страни.

C:UsersMt41PicturesCaptureeee.PNG

Междувременно в петък уебсайтът за анализ на данни CryptoQuant отчете значително количество биткойни, изтичащи от Gemini в борси, някои от които бяха проследени обратно до портфейла на Luna Foundation Guard (LFG).

37,000 BTC потекоха от Gemini, потекоха от Gemini към всички останали борси, достигайки най-високата си стойност за всички времена на 8-ми май – 37,000 BTC се преместиха от LFG резервния портфейл в Gemini на 9-ти май – Засега няма значителен обем на търговия с Gemini, но скача до небето на други борси.” сподели CryptoQuant.

На 9-ти май LFG обяви BTC на стойност $750 милиона на извънборсовите фирми, за да защити фиксирането на UST. По-късно през деня LFG каза, че е дал на заем 37,000 BTC на маркет мейкъри (MM), като подчерта, че “в момента се използва за закупуване на UST”. По-късно CryptoQuant проследи движението на този BTC в крипто борсата на Gemini, моменти преди да бъде продаден за UST.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойните са готови да навлезнат в бича фаза според експерт

Алткойн пазарът може скоро да навлезе в бичи период.

23.09.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Този алткойн поскъпна с почти 40% след листинг на Binance

В понеделник инвеститорският интерес към играта, базирана на блокчейн, и DeFi протокола се повиши, като цената на токена скочи с близо 37%.

23.09.2024 19:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Hemi се опитва да обедини Биткойн и Етериум с “тунели” между веригите

На фона на неотдавнашните крипто хакове, разкриващи уязвимости в крос-верижните мостове, общността проучва по-безопасни алтернативи за оперативна съвместимост.

23.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Топ 5 ключови събития в САЩ, които крипто инвеститорите ще следят тази седмица

Тази седмица финансовите пазари следят отблизо няколко ключови икономически събития в САЩ, които биха могли да окажат пряко или косвено въздействие върху стратегиите на криптоинвеститорите.

23.09.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.