Home

Управителният орган на Луизиана дава одобрение за Биткойн

24.04.2021 17:58 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Управителният орган на Луизиана дава одобрение за Биткойн

Биткойн набира все по-високи нива на приемане през последните няколко месеца на фона на нарастването си до над $60,000.

Правителството на американския щат Луизиана наскоро публикува резолюция, в която отбелязва някои от постиженията на Биткойн (BTC).

[…], че Камарата на представителите на законодателния орган на Луизиана с настоящото похвали Сатоши Накамото за приноса му в икономическата сигурност”, гласи Резолюция № 33 на Камарата на представителя Марк Райт. Според статия от The Hill документът е подписан в четвъртък.

Поздравът към анонимния създател на Биткойн Сатоши Накамото дойде, след като документът потупа BTC по гърба за успеха му по отношение на приемането и пазарната капитализация. Първите редове на резолюцията гласеха:

Да похвалим BTC за успеха му да се превърне в първия децентрализиран актив от трилион долара и да насърчим държавата и местните правителства да обмислят начини, които могат да им помогнат да се възползват от увеличеното използване на тази нова технология.

Биткойн постигна пазарна капитализация над $1 трилион в началото на 2021 г. Ключовият момент настъпи след пробив на актива от неговия рекорд за 2017 г., който той постигна в края на 2020 г.

Документът от Луизиана описва редица подробности около Биткойн, включително отбелязва разпространението му, децентрализацията и използването му. Резолюцията дори посочи актива като алтернатива на златото.

Биткойн, който потенциално би могъл да замени златото като паричен резерв, е с ограничено количество и има максимален капацитет от само двадесет и един милиона Биткойни, които могат да бъдат произведени”, се казва в документа.

През изминалата година или повече, редица компании закупиха BTC като актив, което доведе до повишено внимание към него.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн падна под $60,000 – ето каква може да е причината

Биткойн, водещата криптовалута, не успя да удържи нивото на подкрепа от $60,000 и отбеляза спад.

10.10.2024 21:25 1мин. четене Kosta Gushterov

Mt. Gox удължи графика за възстановяване на средствата

Mt. Gox наскоро обяви, че е получила съдебно одобрение за удължаване на погасителните си планове, което доведе до рязко повишаване на пазарното доверие.

10.10.2024 19:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Какво трябва да се случи, за да скочи цената до нов рекорд

След силното първо тримесечие, в което BTC почти достигна $74,000, оптимизмът на инвеститорите отслабна, тъй като криптовалутата непрекъснато поевтинява. Въпреки това навлизането в исторически благоприятно тримесечие поддържа надеждите живи.

10.10.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Собствеността на криптовалути расте сред инвеститорите на дребно в световен мащаб

Притежанието на криптовалути на дребно е нараснало значително от 2020 г. насам, според доклад на Съвета на Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO).

10.10.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.