НАЧАЛО Алткойни

Ето защо Solana остава най-големият конкурент на Етериум, според InvestAnswers

11.05.2022 16:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Solana остава най-големият конкурент на Етериум, според InvestAnswers

Популярен крипто анализатор изтъква причините, поради които смята, че Solana (SOL) все още е водещият съперник на Етериум (ETH).

Анонимният водещ на InvestAnswers казва на своите 436,000 абонати в YouTube, че неговата теза е, че SOL е неговият хедж срещу Етериум, тъй като той смята Solana за единствения потенциален “ETH убиец“.

Той отбелязва, че SOL има по-малко от 1/12 от пазарната капитализация на ETH, но “върши много неща”.

Анализаторът очертава и потенциалните предимства на Solana пред Етериум.

Силата на Solana и причината, поради която все още го харесвам, е, че те имат широка гама от dApps [децентрализирани приложения]. Те имат експоненциално приемане. Бързо, евтино, мащабируемо. Въпреки прекъсването…

[Мрежата] също така има Rust, най-предпочитаният език за разработка, който движи най-много дейности във всяка верига. 65,000 [транзакции в секунда]. Няма нужда от втори слой и SOL dApps имат повече ежедневни активни потребители от тези на Етериум, което е някак зашеметяващо, защото Етериум има около 3,000 dApps, а SOL има около 750.

Анализаторът отбелязва, че прекъсванията на Solana са потенциален проблем. Solana претърпя прекъсване на мрежата в края на април, когато бета клъстерът на основната мрежа на проекта „престана да произвежда блокове в резултат на закъсал консенсус“, според Solana Labs.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
CryptoDnes представя първата си панелна дискусия!

Прекъсването дойде, след като Solana вече се справи с редица проблеми с мрежата през декември и януари, както и предишно прекъсване миналия септември.

Водещият на InvestAnswers също отбелязва, че Solana има по-висока инфлация от Етериум.

Той каза, че предимствата на Етериум включват по-големия му размер, по-ранна дата на стартиране и по-висока степен на усвояване. Той добавя, че Етериум също има най-много валидатори и е по-децентрализиран, и се справя с по-малко регулаторен риск.

Към момента на публикуване SOL се търгува на $65.51. Седмият крипто актив по пазарна капитализация е намалял с повече от 14% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Tesla на Илон Мъск официално добави плащания с Dogecoin

Tesla, ръководена от Илон Мъск, въведе Dogecoin като официален метод за плащане на своя уебсайт. Страницата за плащания е преработена, за да включи Dogecoin – любимата меме монета на голяма част от крипто общността.

06.05.2024 13:35 1 мин. четене

Тези 4 проекта ще отключат токени на стойност над $2 милиарда този месец

Според данни на Token Unlocks през май ще бъдат пуснати значителни количества токени от различни крипто проекти, като водещи ще бъдат Aavo, Pyth Network, Memecoin и Starknet.

06.05.2024 9:30 2 мин. четене

Най-големият алткойн сезон се задава на хоризонта според крипто експерт

Скорошният скок на Биткойн (BTC) до рекордно високата стойност от $73,750, последван от спад до $57,000, постави основите на това, което мнозина в криптовалутната общност очакват като начало на алткойн сезона.

06.05.2024 8:30 2 мин. четене

Големите крипто инвеститори агресивно купуват тези 5 криптовалути

В последните операции на Binance няколко крипто китове значително разшириха притежанията си чрез придобиване на значителни количества PEPE, LINK, UNI, MKR и ENS токени.

06.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.