Home

Тери Крюз стартира собствена социална криптовалута

12.03.2021 13:17 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тери Крюз стартира собствена социална криптовалута

Актьорът Тери Крюс, известен с известния си герой в телевизионния сериал Brooklyn 99, стартира собствена социална валута $ POWER чрез социалната крипто платформа Roll.

В разговор с TechCrunch, Крюс каза, че валутата е средство за овластяване на артистите. Визията му за валутата е хората да печелят $ POWER, като продават своите изкуства, NFT, физически стоки и опит.

Въпреки че подробностите около токена все още са неясни, според уебсайта на проекта ще има ограничение от 10 милиона монети (3,34 милиона в момента са в обращение). Основателите, като Крюс, Майкъл Пеня (известен с Shooter, Tower Heist, Battle: Los Angeles и много други филми) и Дакота Зентарас, “ще обединят валутата на някои масови борси (Uniswap), за да определят първоначалното си предлагане на пазара и награждават ранните членове и осиновители на $ POWER.

Платформата, която Крюс  използва, за да пусне своите социални пари, Roll, събра 2,7 милиона долара финансиране в края на 2020 г. и с около 300 създатели вече надмина пазарна капитализация от 1,5 милиарда долара.

Осъществено от Етериум, Roll позволява на хората да създават свои собствени токени ERC-20, за да помогнат на създателя да се доближи до феновете и потребителите. В момента в платформата има 44 социални валути, като най-скъпата се търгува на $77,62. Наричан “Приятели с предимства“, той няма описание и не е ясно за какво се използва.

Притежаването на $ POWER е притежание на част от Крюс, каза той.

“Няма друг начин да го определя. И искам да бъда много внимателен за това кой ме държи…”

Крюс тепърва ще разкрие какво всъщност означава да притежавате част от него, въпреки че се отбелязва, че притежателите на ранни токен ще имат “достъп” до екипа.

“Като ранен член на $ POWER ще имате достъп до нашия екип и ще помогнете за оформянето на света на $ POWER и за начина, по който той служи на артистите на цифровия и физически пазар.”

Към днешна дата токените $ POWER са разпределени на приблизително 100 души и Крюс се ангажира с общността на валутата чрез Discord.

Актьорът се надява в крайна сметка да добави безлихвени микро кредити за артистите като друга характеристика на $ POWER.

“Това е нашият дългосрочен план да станем това нещо, в което тази общност може да живее и да съществува. Можете да го използвате навсякъде – в Target, хранителния магазин.”

Стремежът към тази нова екосистема идва от опит, който актьорът е имал преди около четири години в Милано, Италия. Той не успял да получи достъп до част от парите си чрез местна банка, за да закупи дизайнерска мебел от художник.

“И гледам как всички тези бели мъже и жени минават покрай мен и те ме гледат странно”, каза Крюс. “Стоях там от 15 минути и бавно ми се струва, че тъй като съм черен, нямаше да си взема парите. Това беше моментът, в който разбрах, че всичко трябва да се промени за мен.”

Да говоря за това все още ме ядосва“, каза той. 

“Това, което обичам в този нов свят на финансите, е, че криптовалутата не знае каква раса си, на колко години си.”

Крюс се надява, че $ POWER ще върне властта в ръцете на художници и творци, обясни той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Съосновател на Ripple дари $1 милион в XRP за кампанията на Харис

Крис Ларсен, председателят на Ripple, направи важен ход, дарявайки $1 милион в XRP, за да подкрепи Камала Харис в президентската ѝ кампания.

12.10.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Neiro официално прекрати партньорството си с противоречив маркет мейкър

Neiro, проект за меме токен, който преди това бе свързан с маркет мейкъра Gotbit, обяви, че прекъсва връзките си с компанията на фона на нарастващите критики от страна на крипто общността, особено от страна на известния следовател ZachXBT.

12.10.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Прогноза за цената на Solana от Standard Chartered

Solana (SOL) отбеляза впечатляващо възстановяване, като скочи с 900% след срива на FTX през 2022 г.

12.10.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Кои са водещите причини за незадоволителните резултати на Етериум ETF?

Спот Етериум борсово търгуваните фондове (ETF) се борят да привлекат същия интерес като техните аналози за Биткойн (BTC).

11.10.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.