Home

Maker обявиха подобрението на протокола Optimism Dai

11.03.2021 15:22 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Maker обявиха подобрението на протокола Optimism Dai

Стабилната монета Dai, която се издава от децентрализирания протокол за кредитиране MakerDAO, получава някои подобрения в скоростта и таксите с предстоящата актуализация на втори слой.

Optimism, доставчикът на решения за мащабиране на Етериум, ще предостави технологията, както беше обявено на форума на MakerDAO на 9-ти март. Съоснователят и технически директор на гейминг компанията Bellwood Studios, Сам Макферсън, обясни, че “общността на MakerDAO ще стартира ‘официален’ DAI за Optimism L2” и че мостът Optimism Dai ще предложи подобрения в други изпълнения.

Той заяви, че понастоящем Optimism изисква седемдневен период на заключване при изтегляне на токени обратно към първи слой (Етериум), тъй като прехода разчита на публикуване на данните в блокчейна.

Протоколът Maker може да намали този период на заключване и да позволи почти незабавно теглене на Dai, добави той.

Мостът Optimism Dai ще позволи бързо изтегляне на средства чрез заключване на L1 Dai, за да се издава L2 Dai, както и да позволи изгарянето на стабилни монети в замяна на почти незабавен достъп до L1 Dai. Механизмът за създаване и проверка на двата типа Dai беше обяснен задълбочено във форума, като Макферсън добави:

Това е [огромна стъпка напред] не само за протокола Maker, но и за Етериум екосистемата като цяло.

В съобщението се добавя, че първоначалният мост ще бъде пуснат “скоро“, но бързите тегления не се очакват преди Q3 или Q4.

Тези миграции вече се изпробват от DeFi протокола Synthetix, който обяви поетапно преминаване към втори слой за платформата в средата на януари след няколкомесечно тестване и стимулиране на участниците. 

Optimism обяви кръг за финансиране за $25 милиона, воден от фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (A16z) на 24-ти февруари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съосновател на Ripple дари $1 милион в XRP за кампанията на Харис

Крис Ларсен, председателят на Ripple, направи важен ход, дарявайки $1 милион в XRP, за да подкрепи Камала Харис в президентската ѝ кампания.

12.10.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Директорът на JPMorgan отправи сериозно предупреждение за глобалната икономика

Главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън отправи сериозно предупреждение за надвисналата заплаха от глобална рецесия, въпреки че продължава да критикува Биткойн и други криптовалути.

12.10.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Worldcoin обяви ново важно партньорство

Worldcoin (WLD) разкри сътрудничеството си с Dune Analytics за повишаване на прозрачността и достъпността на данните за предстоящия блокчейн от втори слой – World Chain.

12.10.2024 9:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Arkham Intelligence планира да стартира собствена крипто борса

Съобщава се, че Arkham Intelligence, платформа за крипто анализ, се готви да стартира собствена борса за деривати следващия месец, за да се конкурира с лидера в бранша Binance.

12.10.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.