НАЧАЛО Други

Цената на акциите на MicroStrategy бележи спад от 50% за две седмици

26.02.2021 9:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на акциите на MicroStrategy бележи спад от 50% за две седмици

MicroStrategy Incorporated е компания за разработка на софтуер, известна най-вече с нарастващите им инвестиции в Биткойн (BTC).

След като достигне двадесетгодишен връх, цената на акциите на фирмата преминава през чувствителна корекция. Кои събития в криптосферата стоят зад този спад?

MSTR губи 50 процента за две седмици

Цената на акциите на MicroStrategy Incorporated достигна своя връх на 9-ти февруари 2021 г., над $1272 за една акция. Цената им се е увеличила повече от десетократно за една година, така че търговците предполагат, че тя е навлезнала в “свръхкупена“ територия.

Междувременно, след спиращо дъха рали, цената започна да спада рязко. Сесията на 23-ти февруари беше пълна катастрофа за биковете на MSTR, тъй като цената заличи повече от 20 процента за 24 часа.

Това съвпадна с болезнения спад в цената на Биткойн (BTC). На 22-ри февруари и 23-ри февруари цената на водещата криптовалута се срина от $58,500 на $44,900, губейки 23,3 процента за часове. Това доведе до каскада от жестоки ликвидации на дълги позиции за милиарди долари на големи борси.

Според Bitcoin Treasuries, MicroStrategy е безспорният лидер на всички публично търгувани корпорации по отношение на притежаваните Биткойн (BTC) монети. Компанията натрупа 71,079 BTC, или почти 0,34 процента от циркулиращото предлагане.

Несигурността около Биткойн влачи MSTR надолу

Стойността на Биткойни състоянието на Microstrategy се е утроила от първата покупка. Към 24-ти февруари тя е на стойност 3,65 млрд. долара. Най-близкият конкурент Tesla Inc. притежава 48,000 Биткойн.

Ето защо динамиката на акциите на Microstrategy се влияе толкова зле от скорошната корекция на BTC. Също така, скорошната критика към Биткойн от министъра на финансите Джанет Йелен (BTC) може да е допринесла за последния спад на цените на MSTR.

Междувременно ситуацията изобщо не изглежда драматична за биткойнърите. Преди два дни властите в Ню Йорк се разбраха с Tether и Bitfinex, и сложиха край на многогодишния “Tether FUD“.

iFinex (компанията-майка на Bitfinex) и Tether Limited ще платят глоба в размер на $18,5 милиона, което изглежда пренебрежимо предвид сумите, споменати в първоначалните съдебни дела, които ги обвиняват в предлагане на незаконни ценни книжа и ценови манипулации.

Към 24-ти февруари акциите на MSTR се увеличават с 10% на предпродажбените цени, тъй като цената се приближава до $780.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

NFT: Yuga Labs и Moonbirds представят нови права на притежателите

NFT колекцията Moonbirds, която сега е под егидата на Yuga Labs, наскоро претърпя значителна трансформация в своята рамка за авторски права, поставяйки началото на нова ера на ексклузивни търговски права за нейните притежатели.

01.05.2024 3:00 2 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Китайските банки се отдръпват от Русия заради опасения от американски санкции

САЩ наложиха различни санкции на Русия и руските субекти след нахлуването на страната в Украйна през 2022 г. Сега перспективата за разширяване на обхвата на тези санкции към китайските банки – страна, която Вашингтон обвинява, че подкрепя военните начинания на Москва – възпрепятства финансовите транзакции, които улесняват невоенната търговия от Китай към Русия.

01.05.2024 0:00 2 мин. четене

Tether налива $200 милиона в развитието на технологията за мозъчни чипове

Компанията, отговорна за водещата по пазарна капитализация стабилна монета, обвързана с американски долари, отделя сериозни ресурси за предприятие за „мозъчно-компютърен интерфейс“ (BCI).

30.04.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.