НАЧАЛО Биткойн

Вече има над 100,000 Биткойн адреса с повече от $1 милион

23.02.2021 21:16 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Вече има над 100,000 Биткойн адреса с повече от $1 милион

Настоящата Биткойн вълна създаде множество милионери, тъй като активът продължава да привлича повече инвеститори, въпреки че претърпява малка корекция.

Данните показват, че към 22-ри февруари 2021 г. адресите със салдо в Биткойн над $1 милион са 109,952. Около 9,200 от адресите имат баланс от около $10 милиона. Останалите 100,752 адреса имат салдо в размер на $1 милион всеки.

На други места Биткойн адресите на стойност $100,000 възлизат на 480,956, докато около 2,2 милиона портфейла държат Биткойн за по $10,000. Още 6.5 милиона адреса съдържат баланс на стойност $1,000. 

Най-голямата група адреси имат баланс на Биткойн от $100 – 15,08 милиона. Поради анонимния характер на водещия световен дигитален актив е невъзможно да се посочат собствениците на адресите. Предполага се, че адресите с над $1 милион в Биткойн принадлежат на инвеститори с големи капиталови потоци като институции или на хора, които са от доста време в пространството. Нека споменем, че един притежател на Биткойн може да има няколко адреса.

Повече институции трупат дигитален актив, като настоящото рали допринася за новия рекорд за всички времена. На 21-ви февруари 2021 г. криптовалутата достигна рекорд над $58,000, като достигна пазарна капитализация от $1 трилион.

Към момента на писане на статията обаче, стойността на Биткойн е спаднала до $47,000, според данни, предоставени от CoinMarketCap. И все пак активът отчита огромни печалби за годината – близо 85%.

Настоящото рекордно ценово нарастване бе предизвикано, след като производителят на електрически превозни средства Tesla (NASDAQ: TSLA) обяви инвестицията си в Биткойн от $1,5 милиарда. Tesla се присъедини към други институции като MicroStrategy, които масово превърнаха част от паричните си резерви в Биткойн.

Ефекти от няколко големи притежатели на пазара на Биткойн

Както показват данните, има едва няколко Биткойн адреса, които имат по-големи от гореспоменатите суми. Това доведе до дебат за концентрацията на богатство, особено когато активите стоят неподвижни в сметка в продължение на години.

В замяна ликвидността се понижава, докато волатилността на цените се увеличава. Освен това волатилността се увеличава, когато тези големи притежатели преместват значително количество Биткойн в една транзакция.

При нормални обстоятелства големите притежатели на Биткойн адреси не купуват актива по време на ралита като инвеститорите на дребно. В дългосрочен план големите Биткойн адреси имат за цел да стимулират пазара и да изтръгнат паниката на инвеститорите на дребно и да се възползват от възможностите да купуват относително евтино.

Може да се предположи, че тези портфейли, които държат около $100, са предимно инвеститори на дребно, които купуват актива поради страха да не пропуснат или да експериментират с Биткойн и самата блокчейн среда.

Въпреки това стойността на Биткойн, държана от портфейлите, до голяма степен ще зависи от движението на цената на актива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето колко трябва да струва Биткойн, за да са на печалба миньорите

През май печалбите от добив на Биткойн (BTC) отбелязаха значителен спад, тъй като започнаха да се проявяват последиците от четвъртото халвинг събитие на флагманската криптовалута.

06.05.2024 20:00 2 мин. четене

Спящ Биткойн адрес се събуди след 10 години неактивност

Биткойн адрес, който не е бил активен от ерата на Сатоши Накамото, предизвика интрига, като се “събуди” след десетилетие.

06.05.2024 15:30 1 мин. четене

Исторически момент за Биткойн – мрежата надмина 1 милиард транзакции

Биткойн (BTC), най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, отбеляза важен крайъгълен камък, обработвайки над 1 милиард транзакции. Това постижение подчертава стабилната активност и нарастващото приемане на Биткойн въпреки променливите пазарни условия.

06.05.2024 12:50 1 мин. четене

Биткойн е като златото, но в тинейджърските му години според анализатор на Bloomberg

Сравнението на Биткойн с тийнейджър във финансовия пейзаж, първоначално измислено от Ерик Балчунас и споделено от Нейт Гераси в X, предизвика интригуваща дискусия сред последователите, хвърляйки светлина върху уникалните характеристики и потенциала на най-известната криптовалута в света.

06.05.2024 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.